Van enthousiaste televisiefans tot informal kijkers, de meeste kijkers zijn bekend met het idea van de muzikale aflevering. Hoewel het misschien een ongebruikelijke keuze lijkt, zijn muzikale afleveringen een overgangsritueel geworden voor veel populaire tv-shows, waaronder: The Simpsons, Gemeenschap, en zowat elke CW-serie die een paar seizoenen duurt. Muzikale afleveringen bestonden vóór Buffy de vampiermoordenaar‘s neem het op, maar Seizoen 6, Aflevering 7 “As soon as Extra, With Feeling” heeft het idea aantoonbaar gepopulariseerd tot een trope-status – en met een goede reden.


Muzikale afleveringen die in zijn voetsporen zijn getreden, hebben de effectiviteit ten onrechte toegeschreven aan de pakkende originele nummers, wat een begrijpelijke misvatting is. Immers, de soundtrack van de aflevering 49 in kaart gebracht op de Aanplakbord 200 in de VS en kreeg geweldige recensies van critici. Hoewel de uitstekende muzikale nummers zeker bijdragen aan wat de aflevering zo geweldig maakt, is de echte reden dat “As soon as Extra, With Feeling” de gouden standaard is voor muzikale afleveringen, omdat de schrijvers begrepen dat muzikale nummers als medium fungeren als monologen die de ware aard van een personage onthullen. gevoelens.

COLLIDER-VIDEO VAN DE DAG

VERWANT: In ‘Interview With the Vampire’ is de echte vloek van vampirisme eenzaamheid

“As soon as Extra, With Feeling” zet vakkundig de voortgang van seizoen 6 op. De aflevering duikt in de motivaties van personages en de interpersoonlijke relaties van de groep doordat een muzikale demon de mensen van Sunnydale dwingt te zingen over hun huidige situaties.

In dit seizoen, Buffy, gespeeld door Sarah Michelle Gellar, heeft te maken met depressie veroorzaakt door haar verdrijving uit een vredig hiernamaals, wat ze betreurt in het openingsnummer van de aflevering, “Going By means of the Motions”. In de finale van seizoen 5 offerde Buffy haar leven om de wereld te redden. Oorspronkelijk zou de franchise eindigen met haar dood in seizoen 5, maar de serie werd verlengd met nog twee seizoenen. Van nature, Buffy de vampiermoordenaar zou niet hetzelfde zijn zonder zijn titulaire heldin, dus Buffy werd aan het start van seizoen 6 nieuw leven ingeblazen door haar vrienden.


Het verkennen van Buffy’s gevoelens door middel van een nummer was een briljante keuze

Hoewel Buffy’s heropleving noodzakelijk was voor de serie, kon haar traumatische supply niet worden afgezwakt door haar niet volledig te beïnvloeden, dus het was een briljante keuze om het muzikale monster van deze aflevering te gebruiken om dieper in haar gevoelens rond haar terugkeer uit de dood te graven. Hoewel dit op een “present do not inform”-manier had kunnen worden bereikt, kwam dit additional inzicht in haar karakter op een breekpunt in het tempo van het seizoen. Buffy’s karakterloze stemmingen en acties waren in eerdere afleveringen geleidelijk geëscaleerd, maar konden niet de primaire focus van de present zijn, omdat in de kern, Buffy is een drama in de stijl van “monster van de week”. opofferen Buffy‘s campy toon en uitgangspunt zou contra-intuïtief zijn geweest omdat de present om die redenen geliefd is.

Met de hulp van een paar komische liedjes die de spanning van dramatische liedjes doorbraken, voelde de aflevering zich meteen thuis in de Buffy universum. Dat gold ook voor het bovennatuurlijke uitgangspunt van de aflevering, dat niet alleen logischer was dan de ingewikkelde redenering van andere tv-shows voor muzikale afleveringen, maar ook op een excellent second in de verhaallijn voor de relaxation van de personages kwam. Vaak draaien muzikale afleveringen om de problemen van één personage – meestal de hoofdpersoon die zijn hoofd stootte of op drugsreis ging of welke reden dan ook wordt gegeven om uit te leggen waarom iedereen in perfecte harmonie zingt en danst. Hoewel dat kan werken, is de geest van een musical om elk van de personages te verkennen, niet alleen de hoofdrolspeler.

Personages krijgen nuance door lied

In de aflevering krijgt elk van de personages een nieuw niveau van nuance, hetzij door een solo of een duet. Het publiek leert iets nieuws over hun relaties, onzekerheden of toekomstplannen. Het zou onnatuurlijk voelen – en niet te vergeten saai – als deze informatie wordt onthuld door de personages die plotseling besluiten ongewoon kwetsbaar te zijn of door de schrijvers die willekeurig een groepstherapiesessie in de present gooien. Door huge te houden aan zowel de geest van de franchise als de geest van musicals, beheerste “As soon as Extra, With Feeling” het idea op een manier die maar weinig andere franchises hebben kunnen volgen.

Naast het onthullen van informatie aan het publiek, gebruikt “As soon as Extra, With Feeling” de “in-world” vs “out-of-world” muzikale tactiek om geheimen te onthullen aan de andere personages. Buitenaardse liedjes worden rechtstreeks voor het publiek gespeeld, ongehoord door de andere personages. In-world liedjes zijn het tegenovergestelde. Buffy, Spike, Zander en Anya worden allemaal gedwongen om deel te nemen aan in-world liedjes die ervoor zorgen dat ze dingen zeggen die ze privé wilden houden, zoals Buffy die onthult dat ze niet meer tot leven wilde komen tegen haar schuldbewuste vrienden.

De geheimen die in deze aflevering worden onthuld, vormen rechtstreeks een vervolg op de verhaallijnen van het seizoen, waardoor “As soon as Extra, With Feeling” meer is dan een eenmalige karakterstudie. In feite is het de belangrijkste aflevering van seizoen 6. Er is niets mis met leuke muzikale afleveringen die weinig belang toevoegen aan de algehele plot, maar het zijn aantoonbaar gemiste kansen omdat musicals unieke verteltechnieken bieden die het waard zijn om te gebruiken.

“As soon as Extra, With Feeling” maakt feilloos gebruik van muzikale tropen

Musicals bieden ook stilistische technieken die “As soon as Extra, With Feeling” feilloos gebruikten. Van de ouverture die leidde naar het openingsnummer tot het groepsdansnummer en harmonieën ter ere van de stomerij, het was duidelijk dat het creatieve workforce achter de aflevering wist dat muzikale afleveringen meer zouden moeten zijn dan enkele vaag relevante jukebox-nummers uitgevoerd door acteurs die niet zeker weten hoe ze moeten emote tijdens het zingen.

De solid leunde echt in de taak, wat de aflevering des te leuker maakte om naar te kijken. De muzikale demon zelf, gespeeld door Hinton Battle, was de kers op de taart en bood kijkers vloeiende zang die geschikt was voor een zachte en gedenkwaardige schurk. Het is duidelijk dat de aflevering een gezamenlijke inspanning was met de solid en de crew, die ervoor zorgden dat de muzikale episode-trope recht werd gedaan.

Algemeen, Buffy the Vampire Slayer’s versie van de muzikale aflevering heerst opperste omdat het alles doet wat een musical moet doen, en het doet het buitengewoon goed. Een muzikale aflevering van dit kaliber neerzetten is geen sinecure, maar degenen die dit voorbeeld willen volgen, hoeven niet verder te zoeken dan ‘As soon as Extra, With Feeling’.

Leave a Reply

Your email address will not be published.