SCRANTON, Pennsylvania – Het lot van de Democratische Partij in het noordoosten van Pennsylvania ligt in de handen van mensen als Steve Papp.

Als 30-jarige ervaren timmerman beschrijft hij zijn werk bijna poëtisch als “rondhangen met je broers, Amerika bouwen”. Maar er is de laatste tijd tougher werk in zijn leven geweest: het verkopen van zijn collega-timmerlieden, ijzerarbeiders en metselaars op een Democratische Partij die hij ziet als de beschermer van een “uniale manier van leven”, maar die zij steeds meer uit de pas lopen met hun culturele waarden.

‘De jongens horen de boodschap niet,’ zei meneer Papp.

Misschien biedt geen enkele plaats in de natie een meer symbolische en consequente check om te bepalen of democraten een deel van de blanke arbeidersklasse kunnen terugwinnen dan Pennsylvania – en met identify de noordoostelijke hoek van de staat, de geboorteplaats van president Biden, waar jaren van economische neergang littekens hebben achtergelaten. het kolenrijke landschap. Deze regio is waar een cruciale Senaatsrace zou kunnen worden beslist, waar twee zetels in het Huis van Afgevaardigden voor het grijpen liggen en waar een cruciaal gouverneurschap op het spel staat.

Geen enkel kiesdistrict zal natuurlijk de uitkomst van deze races bepalen in een staat zo groot als Pennsylvania, laat staan ​​de midterms van 2022. Het is van cruciaal belang voor democraten om zwarte kiezers in steden te laten verschijnen. Terrein veroveren in de swingende buitenwijken is een should voor Republikeinen. Maar het is onder blanke arbeiderskiezers in landelijke gebieden en kleinere steden – plaatsen zoals Sugarloaf Township, waar de heer Papp woont – waar de Democratische Partij in sommige opzichten zowel het verst te verliezen als het meest te winnen heeft.

Zittend in de vakbondshal van Scranton, waar Democratische gazonborden tegen de muren leunden, zei de heer Papp dat hij vaak stickers meebracht naar de bouwplaats voor degenen die hij bekeerde, maar dat hij de laatste tijd minder had weggegeven dan hij zou willen . Hij tikte door wat hij voelt dat hij heeft meegemaakt. Praatradio. Sociale media. De Fox Information-megafoon. “Desinformatie en leugens”, zoals hij het uitdrukte, over de Black Lives Matter-beweging en de LGBTQ-gemeenschap.

“Het gaat over culturele kwesties en sociale kwesties,” klaagde de heer Papp. “Mensen geven niet eens om hun economie. Ze willen haten.”

Republikeinen weerleggen dat de democratische elites degenen zijn die de arbeidersklasse vervreemden door te pleiten voor een ‘ontwaakte’ culturele agenda en door hen als betreurenswaardigen te behandelen. En ze beweren ook dat de huidige economie onder toezicht van de Democraten de kwestie is geweest die kiezers naar rechts duwde.

De inzet is veel hoger dan één hoek van één staat in één verkiezing.

Witte arbeiderskiezers vormen dit jaar een groot en cruciaal kiesdistrict in een aantal high slagvelden van de Senaat, waaronder in Wisconsin, Nevada, New Hampshire en Ohio. En de noodzaak voor Democraten om met minder te verliezen is al een dringende zorg voor partijstrategen die op weg zijn naar 2024, toen Donald J. Trump, die de beweging van arbeidersstemmers van alle rassen weg van de Democraten versnelde, heeft aangegeven dat hij van plan is opnieuw te lopen .

één studie van Pew Analysis Middle toonde aan dat blanke kiezers zonder een universitaire graad nog in 2007 ongeveer gelijk verdeeld waren in hun partijvoorkeuren. Maar tegen 2020 hadden de Republikeinen een voordeel van 59 procent op de 35 procent van de Democraten.

“Je kunt niet vernietigd worden”, zei Christopher Borick, de directeur van het Muhlenberg School Institute of Public Opinion in Pennsylvania, over de taak voor de Democraten. “Het is essentieel om in het Trump-tijdperk onder blanke arbeiderskiezers te profiteren van Republikeinse winsten.”

Er zijn eenvoudigweg veel blanke kiezers zonder universitaire diploma’s in Amerika. Uit een ander Pew-onderzoek bleek dat dergelijke kiezers verantwoordelijk waren voor: 42 procent van alle kiezers bij de presidentsverkiezingen van 2020. En volgens sommige schattingen zouden ze het goed kunnen maken bijna half de stemming in Pennsylvania dit jaar.

Luzerne County, web ten zuiden van Scranton, was jarenlang betrouwbaar democratisch geweest. Toen, plotseling, in 2016, gained de heer Trump Luzerne in een aardverschuiving van bijna 20 punten. Hij gained het opnieuw in 2020, maar met 5 punten minder. Er zijn hier Obama-Trump-kiezers en ook Obama-Trump-Biden-kiezers. De regio magazine de afgelopen jaren politiek naar rechts zijn gegaan, maar het is nog steeds een plaats waar de uitdrukking “Iers-katholieke democraat” lang werd behandeld als bijna een enkel woord, en waar het misschien beter mogelijk zou zijn om op zijn minst enkele voorouderlijke democraten een duwtje in de rug te geven. terug naar het feest.

Scranton, een voormalig kolenstadje genesteld in de schilderachtige Wyoming Valley, is synoniem geworden met dit stemblok. Vertegenwoordiger Kevin McCarthy uit Californië, die hoopt de volgende spreker van het Huis te worden, bezocht dit najaar de regio om de Republikeinse agenda te onthullen, en zowel de heer Biden als de heer Trump reisden naar het gebied voor evenementen die de herfstcampagne begonnen.

Dit jaar doemt de race in de Senaat van Pennsylvania bijzonder groot op.

De Democratische kandidaat, luitenant-gouverneur John Fetterman, was schijnbaar ontworpen voor de taak een beroep te doen op de arbeidersklasse. Een kale en stevige man met een politieke persoonlijkheid die draait om Carhartt-sweatshirts en tatoeages, heeft de heer Fetterman vanaf het start gezworen om zelfs in de roodste uithoeken van Pennsylvania te strijden. Hij neemt het op tegen Mehmet Oz, een rijke televisieberoemdheid van buiten de staat die volgens peilingen vanaf het start sceptisch werd bekeken door de Republikeinse foundation, en die sprak over het kopen van rauwkost in de supermarkt in een veelbesproken video.

Toch zeiden lokale democraten dat de heer Fetterman nog steeds een zware klim onder de blanke arbeidersklasse-kiezers in de regio te wachten staat, zelfs vóór zijn haperende debatvoorstelling terwijl hij herstelt van een beroerte. Voor die Democraten die zich zorgen maken over de strijd om het grootste stemblok van de staat, is het succes of falen van de kandidatuur van de heer Fetterman een bijna existentiële vraag geworden: als hij niet en hier, wie en waar dan?

De strategie van de heer Fetterman om de Republikeinse marges in rode provincies te snijden, wordt weergegeven op zijn gazonborden: ‘Elke provincie. Elke stem.” Maar de Republikeinen hebben meedogenloos gewerkt om het imago van de arbeider te ondermijnen die de heer Fetterman had aangescherpt als de voormalige burgemeester van Braddock, een onderdrukte voormalige staalstad web buiten Pittsburgh.

“Het is een kostuum”, zei Tucker Carlson, de presentator van Fox Information, in… één section vorige maand. Republikeinen hebben de Harvard-graad van de heer Fetterman benadrukt, zijn opvoeding in de voorsteden van de middenklasse, de financiële steun die hij van zijn ouders ontving toen hij in de veertig was en, meest recentelijk, een spervuur ​​​​van advertenties die hem tot een soft-on-crime-liberaal hebben gemaakt.

Beide partijen richten zich op kiezers zoals Chris Tigue, een 39-jarige die een eenmansschilderbedrijf runt en woont in Dunmore, een stad aan de rand van Scranton die bekend staat om zijn enorme vuilstortplaats. De heer Tigue, een geregistreerde Republikein, heeft een politieke reis gemaakt die in het grootste deel van het land misschien ongebruikelijk lijkt, maar hier meer vertrouwd is.

Hij stemde twee keer voor Barack Obama. Daarna stemde hij twee keer op Donald Trump.

Terwijl de heer Tigue buiten de Roosevelt Beer Backyard zat, een drinkplaats waar het portret van Franklin D. Roosevelt aan de muur een herinnering was aan het democratische erfgoed van het gebied, legde hij uit dat de heer Fetterman hem had teruggewonnen, niet alleen vanwege zijn werk klasse “beteugelen”, maar vanwege zijn standpunten over abortus en medicinale hashish.

De heer Tigue zei dat hij op de heer Fetterman stemde, wetende dat de heer Fetterman waarschijnlijk de economische agenda van de president in de Senaat zou steunen, een vooruitzicht dat hij “een beetje eng” noemde. Maar hij zei dat hij voorbij dat feit keek. “Ik concentreer me op de persoon”, zei hij.

Justin Taylor, de burgemeester van het nabijgelegen Carbondale, is een andere Obama-Trump-kiezer. Bijna twintig jaar geleden verkozen als 25-jarige Democraat, steunde hij de heer Trump in 2020 en werd hij steeds meer Republikein, web als de stad die hij dient.

Tegenwoordig is hij onvermurwbaar tegen de heer Fetterman en noemt hem een ​​liberale karikatuur en het soort kandidaat waarvan hyperlinks denkt dat het de mensen van Carbondale zal aanspreken, een krimpende stad van minder dan 10.000 inwoners die is gesticht op antracietkolen. “Ik denk eerlijk gezegd dat hij een leeg Carhartt-sweatshirt is en de mensen die in de arbeidersklasse in Pennsylvania werken, zien dat”, zei Taylor.

De heer Taylor is technisch gezien nog steeds een geregistreerde Democraat, zei hij, maar hij voelt zich beoordeeld door zijn eigen partij. “De Democratische Partij dwingt het door je strot,” zei hij, “en ze maken je een dweper, ze maken je een racist, ze maken je een homofoob als je een idea niet begrijpt, of als je het er niet 100 procent mee eens bent .”

Toch zei dhr. Taylor dat hij misschien helemaal niet zou stemmen in de Senaatsrace. Van zijn mede-fetterman-twijfelaars en van Oz-sceptici vroeg hij: ‘Blijft hij thuis? Dat wordt de grote vraag.”

Noordoost-Pennsylvania is ook de thuisbasis van twee Bellwether Home-races met omstreden Democratische gevestigde exploitanten.

De ene race bevat vertegenwoordiger Matt Cartwright, de zeldzaamste politieke overlevende – de enige landelijke huisdemocraat die dit jaar actief is en een district bezat dat de heer Trump in zowel 2016 als 2020 droeg. De andere omvat vertegenwoordiger Susan Wild, die een schommel verdedigt district dat een van de slechts twee provincies van Pennsylvania bevat die de heer Biden in 2020 omdraaide.

Om zijn partijdige aantrekkingskracht te benadrukken, heeft de heer Cartwright: voer een advertentie uit dit jaar met aantekeningen van een man in een Trump-hoed en een andere in een Biden-shirt. In een interview zei hij dat de langdurige economische neergang van het gebied, die hij herleidde tot de vrijhandelsovereenkomsten van de jaren negentig, ertoe had geleid dat veel mensen meerdere banen hadden, het moreel ondermijnde en zelfs de psyche van de regio had aangetast.

“Als zoiets gebeurt, op wie stem je dan?” zei meneer Cartwright. “Je stemt op de veranderkandidaat. En dat is wat we veel zagen. Ze hebben twee keer op Obama gestemd. Ze hebben twee keer op Trump gestemd. En mijn eigen kijk erop is dat als ze op die manier stemmen, het een schreeuw om hulp is.”

Demografische verschuivingen in de politiek gebeuren in beide richtingen. Omdat democraten blanke kiezers uit de arbeidersklasse hebben laten bloeden, hebben ze grote winsten geboekt met universitair opgeleide blanke kiezers die ooit de financiële en electorale foundation van de Republikeinen waren. In Pennsylvania zijn de buitenwijken van Philadelphia sterk democratisch geworden, terwijl de minder bevolkte gebieden van de staat meer Republikeins zijn geworden.

Alexis McFarland Kelly, een 59-jarige voormalige eigenaar van een gastronomische markt in de buurt van Scranton, is het soort kiezer dat Democraten voor het eerst voor zich winnen. Opgegroeid als een Republikein, werd ze vaak gewaarschuwd door haar vader, een bedrijfseigenaar en haar grootvader, een vice-president van het bedrijf, voor de excessen van arbeid en hyperlinks. Maar nu is ze van plan om op meneer Fetterman te stemmen.

Haar grootste twijfel is de hoodie-dragende persona die de arbeidersklasse zou kunnen aanspreken. ‘Ik wou dat hij af en toe een pak aan had,’ zei ze.

Vorig jaar ging ze naar het plaatselijke ministerie van Motorvoertuigen en verklaarde dat ze haar partijregistratie wilde wijzigen om een ​​Democraat te worden. De griffier was geschokt. “Ze liet in feite haar pen vallen en zei: ‘Wat?! Een democraat!’”, herinnert mevrouw Kelly zich. “Iedereen gaat de andere kant op.”

Nina Feldman verslaglegging bijgedragen.


Leave a Reply

Your email address will not be published.