Een agent gebruikt een nachtkijker van $ 200.000 om de gebruikersinterface van MW2 te begrijpen.

Afbeelding: Activiteit

Name of Responsibility Fashionable Warfare 2 is ogenschijnlijk een spel over het schieten van mensen in het gezicht. Maar internet als bij veel andere moderne video games, gaat het ook om verkleedpartijen en het navigeren door een eindeloze zee van ontgrendelingen en cosmetica waarmee geld kan worden verdiend. Hoewel de opnames goed zijn, heeft de stroom van menu’s ertussen sommige spelers woedend en wensend dat Infinity Ward gewoon bij de lay-out van 2019 was gebleven Moderne oorlogsvoering franchise opnieuw opstarten.

Nu de recreation vandaag officieel uitkomt op PlayStation, Xbox en laptop, gebruiken veel spelers het voor de eerste keer en gaan ze “what the fuck” terwijl ze worden gebombardeerd met menu’s, pictogrammen en widgets die zowel overweldigen als verwarren. De algemene sfeer is die van een nieuwe streamingdienst of mobiele app, waarbij je fixed wordt doorverkocht through advertenties terwijl verschillende stukjes inhoud over elkaar schreeuwen om je aandacht. Het is niet anders dan hoe de revisie naar het startscherm van de Xbox komt ziet eruit als een gigantisch Recreation Go-reclamebord.

Een van de grootste boosdoeners is de horizontale uitlijning van de tegels voor alles, van geweerlopen tot camouflagetextuur. In plaats van op en neer te scrollen, zoals pc-spelers en hun console-tegenhangers al jaren doen, gaan de opties nu van hyperlinks naar rechts. In plaats van bijvoorbeeld door specifieke categorieën camo’s te kunnen bladeren, moeten spelers door een enkele gigantische repository bladeren. God helpe je als je Frattura wilt, de allerlaatste op de lijst. “Waarom hebben ze in godsnaam iemand van Hulu ingehuurd om de hele gebruikersinterface te ontwerpen?” schreef een speler op de Moderne oorlogsvoering subreddit.

Een screenshot toont MW2-functies begraven in het hoofdmenu.

The main menu screen is also a source of frustration. Rather than separate out the campaign, multiplayer, co-op missions, and other modes, everything is mashed together. Some of the icons are super big, while other options, like for changing Quick Play settings, are very tiny. And then there’s the back button, which you might think would take you back one step in the menu interface, but instead cancels out of it entirely.

The issues range from unintuitive to inefficient, and have lots of players pining for the less flashy but simpler to navigate UI from 2019’s Moderne oorlogsvoering. “Horizontale tegels zijn al erg genoeg voor een streamingplatform, maar ze zijn absoluut onzinnig voor een spel als CoD”, schreef een andere speler. “Ze kunnen gewoon de oude gebruikersinterface gebruiken van MW19 en het zou veel minder werk zijn dan deze shit.”

Ontwerprevisies zijn altijd controversieel, maar spelers ben geweest klagen over de gebruikersinterface voor MW2 teruggaan naar de multiplayer-bèta van een maand geleden. De tegels, pictogramgroottes en plaatsing zijn de belangrijkste boosdoeners, waarbij spelers het spel beschuldigen van het nabootsen van een lay-out die meer bevorderlijk is voor mobiel. Maar het bredere probleem is gewoon de algehele complexiteit van het bereiken van de eenvoudige geneugten waar mensen naar toe komen Plicht voor: het aanpassen van wapens en het verzamelen van kill-strepen.

Infinity Ward bevestigde UI-feedback tijdens de eerste fase van de multiplayer-bèta. “We hebben de suggestions gezien over problemen met het bewerken van extraatjespakketten, het beheren van uitrustingen en toegang tot het arsenaal”, it schreef in september. “We hebben enkele UX-problemen en enkele bugs geïdentificeerd – dit zijn dingen die we niet op tijd kunnen aanpassen voor Beta Weekend Two, maar ze zijn topprioriteit voor de lancering.”

Het is niet duidelijk of toekomstige tweaks onderweg zijn of zich nog in de discussiefase bevinden. In de tussentijd lijkt de gameplay zelf tot nu toe behoorlijk, en zal zeker een welkome afwisseling zijn voor spelers die teleurgesteld zijn in de multiplayer van vorig jaar Name of Responsibility: Vanguard. Tenzij, dat wil zeggen, je graag willekeurige vreemden stampt in snel spel en een hekel hebt aan op vaardigheden gebaseerde matchmaking, in dat geval heb je pech.


Leave a Reply

Your email address will not be published.