Grays Anatomy ging in 2005 in première en is nog steeds een succes. Zoals bij elke present die al zo lang wordt uitgezonden, zullen er ongetwijfeld een aantal onvergetelijke momenten zijn. En, nou ja, het is een Shonda Rhimes present, dus je weet dat je op weg bent naar een intens drama. Er zijn zoveel momenten om uit te kiezen – van de meest romantische, tot de meest trieste, tot de grappigste. Maar wat zijn de momenten die de present voor altijd hebben veranderd?


COLLIDER-VIDEO VAN DE DAG

14/14 Addisons verrassingsaankomst

Seizoen 1 van het medische drama was relatief kort. Met slechts negen afleveringen onder de riem, gebeurde er niets belangrijks. Natuurlijk waren er de ongeoorloofde romances tussen stagiaires en bedienden, maar het grootste deel van het seizoen keek hoe genoemde stagiaires voet aan de grond kregen op medisch gebied. De seizoensfinale gaat over een personeelsbrede uitbraak van een seksueel overdraagbare aandoening, en dat leek het grootste probleem te zijn. Dat wil zeggen, tot de laatste paar minuten van de aflevering. In wat nu een van de beroemdste regels en scènes in de televisiegeschiedenis is geworden, ontmoeten we Addison Montgomery-Shepherd (Kate Walsh).

VERWANT: Jesse Williams keert terug naar ‘Gray’s Anatomy’ voor seizoen 19

De komst van Addison veranderde niet alleen Meredith (Ellen Pompeo) en Dereks (Patrick Dempsey) relatie door een moersleutel te zetten in hun ontluikende romance, maar veranderde ook de ziekenhuisdynamiek als geheel. Addison is een wereldberoemde neonatale chirurg en laat alle stagiaires kennismaken met haar specialiteit. Dat was op zich al een enorme stap in de serie, maar haar meest opvallende invloed was op Alex Karev (Justin Chambers). Natuurlijk, veel mensen waarderen Arizona (Jessica Capshaw) als degene die Alex naar Pediatrics wendde, maar het was echt Addison die hem aanvankelijk in die richting duwde. Of hij toen bereid was, is echter een ander verhaal.

13/14 Denny’s Demise/Izzie snijdt de LVAD-draad door

Dennie (Jeffrey Dean Morgan) en Izzie’s (Katherine Heigl) romantiek op zich was een groot probleem. Als daten met je aanwezigheid een no-no is, dan is daten met je patiënt duizend keer erger, maar dat is precies wat er gebeurde in seizoen 2. Denny was een lange tijd patiënt van Dr. Preston Burke (Jesaja Washington), en tijdens zijn terugkerende rol in het seizoen, werd Izzie behoorlijk op hem gesteld. Haar genegenheid leidde er uiteindelijk toe dat ze zijn LVAD-draad doorsneed om een ​​hart voor hem te verwerven. Het was een enorm second voor zowel de present als Izzie’s karakter en leidde ertoe dat ze bijna haar carrière in de geneeskunde opgaf, en haar medestagiairs zich om haar heen verzamelden om haar te steunen. Maar ze kwam uiteindelijk beter dan ooit terug en gebruikte het geld dat Denny haar had nagelaten om een ​​free of charge kliniek te openen.

12/14 Burke roept de bruiloft af

Cristina (Sandra Oh) en Burke begonnen een romance in seizoen 1 en raakten uiteindelijk verloofd. Hoewel hun relatie volkomen romantisch leek, werd het heel duidelijk dat Preston niet de gezondste keuze voor haar was. Nadat hij verloofd was, deed Burke zijn finest om Cristina te veranderen in zijn idee van een perfecte vrouw – wat in feite precies het tegenovergestelde was van wie Cristina was. Dus toen hij haar verliet web voordat ze door het gangpad zou lopen, was het een verademing, zowel voor het publiek als voor Cristina. Haar snikken toen Meredith haar uit haar trouwjurk sneed, zijn hartverscheurend, maar het was een essentieel onderdeel van haar karakterboog en bracht haar terug naar de Cristina die we kennen en liefhebben.

Had nu maar iemand haar de “hij is niet de zon”-talk gegeven.

11/14 Lexie’s aankomst

Meredith’s familiedrama was een belangrijk onderdeel van haar karakter, van haar moeilijke relatie met haar moeder tot haar afwezige en vervreemde vader, ze had grote vertrouwensproblemen. Dus het introduceren van een halfzus van die vader was zeker moeilijk. Vooral gezien het feit dat Meredith een struikelblok was bij de noodlottige operatie van haar moeder – iets waar Thatcher haar de schuld van gaf. Lexie’s (Chyler Leigh) aandringen om Meredith te leren kennen was moeilijk om naar te kijken vanwege hoe minachtend de laatste voor haar was, maar uiteindelijk kwam ze bij en hun relatie groeide uit tot een van de meest ontroerende en belangrijke in de serie.

10/14 George sterft

George (TR Ridder) was een lieverd, een zachtaardig karakter die geen vlieg kwaad kon doen, dus zijn uiteindelijke lot deed veel pijn. Koppel dat aan het feit dat hij de eerste dood van het hoofdpersonage was, en het was een recept voor tranen. Wat het nog tragischer maakte, was het feit dat niemand wist dat hij het was, niet totdat hij erin slaagde ‘007’ op Merediths handpalm te schrijven – een bijnaam die hij op zijn eerste dag in gedachten had. De dood van George trof iedereen in het ziekenhuis en laat ons weten dat geen enkel personage veilig is — zelfs degenen die als het hart van de present worden beschouwd.

9/14 De schietpartij in het ziekenhuis/Cristina’s PTSS

De opnames in het ziekenhuis verschoven de serie naar seizoen 7. Een groot deel van het seizoen werd besteed aan de personages die te maken hadden met het trauma dat werd opgelopen in de finale van seizoen 6 – een finale die het leven kostte van meerdere collega’s en vrienden. Het veranderde ieders leven in de toekomst: Derek begon roekeloos te rijden, Lexie werd opgenomen in de psychiatrie na een inzinking en Bailey (Chandra Wilson) had te maken met enorme angst en schuldgevoelens omdat ze Charles niet konden redden. Oh, en Cristina trouwde met Owen (Kevin McKidd), leed aan ernstige PTSS die het haar onmogelijk maakte om zelfs maar in een OK te staan ​​en zelfs haar baan voor een bepaalde tijd op te zeggen. De serie leek van toon te veranderen na de opnames en het is een van de meest memorabele en angstaanjagende momenten in de geschiedenis van de present.

8/14 Meredith en Derek adopteren Zola

Zola (Aniela Gumbs) kwam mee in seizoen 7 als onderdeel van Alex’ Afrika-project, en Derek raakte meteen gehecht aan haar. Natuurlijk was zoiets niet zo gemakkelijk voor Meredith sinds ze een miskraam had gehad in de finale van seizoen 6. Maar web op het second dat ze zich openstelt voor Lexie, overvalt Merediths liefde voor Zola haar en zij en Derek gaan op pad om het meisje te adopteren en hun prachtige kleine gezin te stichten.

7/14 De vliegtuigcrash

In de finale van seizoen 8 gingen zes artsen van Seattle Grace Mercy West aan boord van een vliegtuig naar Boise voor een Siamese tweelingoperatie. Natuurlijk, zoals we al snel leerden Grays Anatomy‘s seizoensfinales leken altijd een soort tragedie te ondergaan. Maar een vliegtuig met enkele favorieten van followers zou toch geen probleem zijn… toch? Mis. De vliegtuigcrash eist het leven van Lexie en later Mark – twee favoriete personages van followers die eindelijk leek alsof ze weer bij elkaar zouden komen. Het begon ook het start van het einde van Callie (Sara Ramirez) en Arizona’s relatie toen Callie de moeilijke beslissing moest nemen om Arizona’s been te amputeren – iets wat ze had beloofd niet te doen.

6/14 Naamsverandering ziekenhuis

De bovengenoemde vliegtuigcrash leidde er uiteindelijk toe dat de overlevende artsen het ziekenhuis kochten omdat het zou worden aangeklaagd en failliet zou gaan. Het was een gedenkwaardige boog in de present, de personages zien samenwerken om hun verloren dierbaren te wreken. Maar het is niet alleen de beslissing dat ze het ziekenhuis kochten die de serie veranderde: het is de uiteindelijke beslissing om de naam te veranderen in Grey Sloan Memorial. Het zou nooit gemakkelijk zijn om verder te gaan zonder Lexie en Mark, maar door de naam voelde het alsof ze in de geest deel uitmaakten van de serie.

5/14 Cristina Leaves

Met George dood en Izzie weg, waren Alex, Cristina en Meredith de laatste van de oorspronkelijke stagiaires. Dus toen Cristina een plek kreeg aangeboden bij een van de beste cardiothoracale onderzoeksfaciliteiten, moest het publiek zich vestigen en zich voorbereiden om afscheid te nemen van het personage. Het was een van de moeilijkste momenten in de serie, maar ze kwam er tenminste levend uit in tegenstelling tot veel van haar tegenhangers. En ze vertrok met een bemoedigende boodschap voor Meredith na een laatste ‘dance-it-out’. En echt, was er iets dat beter bij haar karakter paste? De serie zou nooit meer hetzelfde zijn na Cristina’s afwezigheid, maar de schrijvers zorgden er wel voor dat haar aanwezigheid in de toekomst werd gevoeld, vaak met vermeldingen van haar in gesprekken of through sms’jes met Meredith.

4/14 De voogdijstrijd van Callie en Arizona

De beslissing van Callie en Arizona om uit elkaar te gaan was in het start een moeilijke beslissing om te verdragen, maar daar komt nog de voogdijstrijd voor Sophia bij, en het is gewoon een ellendige ervaring overal. Callie speelt vuil en maakt dingen persoonlijk, terwijl Arizona gewoon bang is dat ze als adoptiemoeder de voogdij zal verliezen. Het maakt niet uit aan welke kant je staat, het valt niet te ontkennen dat het een moeilijk gevecht is om naar te kijken, en het is jammer om te zien dat wat ooit een van de beste koppels in de present was, tot zo’n vervelende conclusie komt.

3/14 Derek Overlijdt

De dood van elk hoofdpersonage was verwoestend, maar geen enkele was zo schokkend als de dood van Derek Shepherd. Derek voelde zich het veiligst mogelijke personage, dus toen hij stopte om een ​​gezin te helpen nadat hij getuige was geweest van een auto-ongeluk, leek het gewoon een routine-aflevering. Dat bleek al snel niet het geval te zijn, need hij werd al snel aangereden door een semi-vrachtwagen terwijl hij in zijn auto zat. Kort na zijn dood ontdekt Meredith dat ze zwanger is van hun derde sort, en Callie begint te daten met een dokter uit het ziekenhuis die verantwoordelijk was voor Dereks dood, zij het onbewust. Het is echter niet alleen Meredith die door zijn dood werd getroffen, het raakte iedereen in het ziekenhuis die hem kende diep. Hij was tenslotte McDreamy, zijn afwezigheid werd enorm gevoeld en in de toekomst liet het een merkbaar gat in de present achter.

2/14 Bailey wordt chef

Bailey’s hoofd worden was om tal van redenen een groot second. De serie zag meerdere leiders gedurende de hele run – van Richard Webber tot Owen Hunt en zelfs voor een kort second Derek Shepherd. Maar Miranda Bailey was misschien wel de meest verdiende vanaf het start en toen ze eindelijk haar kans kreeg, was het een enorm second voor de serie. Niet alleen stapte Miranda in een grotere en belangrijkere rol – ze was ook de eerste vrouwelijke chef in de serie.

1/14 Alex gaat weg

Het vertrek van Alex Karev is misschien wel een van de meest verwoestende momenten in de geschiedenis van de present. Hij was een favoriet bij de followers, had een van de beste karakterontwikkelingen en kreeg een van de slechtst mogelijke exits. Natuurlijk stierf hij niet, maar misschien zou het minder pijn hebben gedaan als hij dat wel had gedaan. In plaats daarvan verminderden de schrijvers alle ontwikkeling die hij tijdens de serie maakte en lieten hem teruggaan naar Izzie, ook al was hij gelukkig getrouwd met Jo. De kers op de taart? Hij kondigde aan dat hij zou vertrekken door middel van een reeks brieven die voor iedereen waren geschreven. Na zijn vertrek waren de enige originele personages die achterbleven: Meredith, Miranda en Richarden hoewel ze zeker geliefd zijn, voelt de present gewoon niet helemaal hetzelfde en sindsdien niet meer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.