Chipp Zanuff, met het hoofd van president Joe Biden bovenop het lichaam, staat klaar om een ​​schop onder zijn kont te geven in Guilty Gear Strive.

Oh shit, het is de president!
Afbeelding: Arc System Works / Kotaku / Chip Somodevilla (Getty)

Als je de neighborhood van vechtgames hebt gevolgd, is het je misschien opgevallen dat er onlangs iets vreemds gebeurde Schuldige uitrusting toernooien. Een speler uit de VS genaamd Joe Biden heeft de concurrentie verovert en eindigde in de prime 10 in de laatste 20 of zo toernooien waaraan hij heeft deelgenomen. Maar… wacht eens even, Joe Biden? Ja, Joe Biden. Hoewel de naam mensen heeft doen geloven dat het misschien de huidige president van de Verenigde Staten is, kennen oude gemeenschapsleden het echte verhaal.

Ik was gevloerd toen ik tweets zag van het officiële account voor Darkish Brandon getagd in toernooiwinsten voor 2012 Responsible Gear XX Accent Core Plus R, een bijgewerkte en herwerkte versie van het 2D-vechtspel van Arc System Works uit 2002. Ik bedoel, de @POTUS Twitter was genoemd in deze toernooien, het hoofd van iedereen ronddraaien. Over een dubbele opname gesproken. Ik, en andere verslaggevers, waaronder: Washington Publish schrijver en voormalig Kotaku staflid Nathan Grayson, ging op jacht en probeerde de meest cruciale vragen te beantwoorden die de gemeenschap op zijn kop zetten: wie is in godsnaam Joe Biden, de speler? En waarom geeft hij de leiding aan de ninja Chipp Zanuff?

“Ik speel al minstens 10 jaar regelmatig vechtspellen”, vertelde Joe Biden, die vroeg om zijn identiteit geheim te houden als onderdeel van een langlopende grap binnen de vechtgamegemeenschap. Kotaku boven Discord. “Ik heb veel verschillende gamer-tags doorgemaakt toen ik opgroeide. Uiteindelijk ben ik gewoon bij ‘Joe Biden’ gebleven omdat het voor mij goed voelde, aangezien Chipp Zanuff en Joe Biden beide presidenten zijn, wit haar hebben en gemakkelijk gewond kunnen raken.”

Kotaku bekeken e-mailuitwisselingen tussen de niet-presidentiële Biden en toernooiorganisatoren, wat bevestigt dat hij is de Joe Biden ruimt momenteel de concurrentie op. Dit werd verder geverifieerd door twee anderen Kotaku sprak met wie hem in recentere toernooien tegenkwam.

While this mysterious gamer has been playing fighting games for over a decade now, he only recently sprung up on the competitive circuit. According to fighting game community (FGC) player and data tracker Start.gg, previously known as Smash.gg and owned by Microsoft, Joe Biden kom in november 2021 in de competitie, scoorde de 13e plaats uit een groep van 88 spelers. Sindsdien heeft hij het redelijk goed voor zichzelf gedaan en eindigde hij regelmatig in de prime 10 van plaatsen in de meeste Responsible Gear XX Accent Core Plus R toernooien waaraan hij deelneemt. Biden wijst er snel op dat hij niet “alle toernooien domineert of wint”, maar hij beschouwt zichzelf wel op hetzelfde speelveld als de beste Amerikaanse Faust-speler en oprichter van het jaarlijkse Frosty Faustings-toernooiMike “ElvenShadow” Boczar.

Maar wat maakt Joe Biden zo dodelijk? Nou, hij leidt meester-ninja en president van het Japanese Chipp Kingdom, Chipp Zanuff. Zoals te verwachten is als een ninja en zo, is Chipp ongelooflijk snel en onvoorspelbaar. Hij heeft een uitstekend mix-up-potentieel, kan zijn tegenstander gemakkelijk openstellen voor grote schade en heeft de mogelijkheid om tegen muren op te rennen en rond het podium te teleporteren. Chipp is greatest lastig, als competitieve vechtspelspeler Sam “Vuilnis” Ehren vertelde Kotaku over Discord, die verloor van Joe Biden tijdens het maandelijkse Boston Blue Beat-toernooi op 25 oktober.

Boogsysteem werkt

“Ik denk dat het belangrijkste is dat hij Chipp speelt, een extreem technisch personage met een waanzinnige toolset, die ook een beetje zeldzaam is in de gemeenschap,” zei Rubbish. “Dus als je hem speelt, raakt hij je met een stortvloed aan mixups die je nog nooit eerder hebt gezien. Het echt enge aan Joe is echter dat hij ook echt goede fundamentele vechtspelvaardigheden heeft, dus het is niet echt genoeg om alleen zijn okizeme te verdedigen of te navigeren[[wake-up aanval]. Je moet hem ook een beetje uitspelen. Het enige dat in jouw voordeel werkt, is dat Chipp een vluchtig personage is, dus als je een paar hits kunt binnensluipen, kun je hem smelten. Maar dat is een hele opgave in combinatie met een speler als Joe Biden.”

Rubbish werd derde in dat toernooi, terwijl Joe Biden de tweede plaats mee naar huis nam.

Vakgenoot Schuldige uitrusting speler Jack Wachter vertelde Kotaku over Discord dat Joe Biden leuk is om tegen te spelen, zelfs als ze verloren van het niet-presidentiële orgaan dubbel tijdens een Noord-Amerikaanse en Europese open Responsible Gear XX Accent Core Plus R toernooi op 23 oktober.

“Ik heb niet veel ervaring met Chipp in vergelijking met andere personages, dus ik kan Chipp van Joe Biden niet vergelijken met andere Chipps buiten Joe Biden die erg sterk zijn”, zei Wachter. “Hoogstwaarschijnlijk prime [North American player] Chipp. Hij weet hoe hij op veilig moet spelen (belangrijk omdat Chipp is gemaakt van natte tissues), maar kan ook agressief zijn met bewegingen en verwisselingen. Ik heb hem meerdere keren tussen haakjes gespeeld en een paar keer in losse units. Absoluut een veel betere speler dan ik, hoewel ik erin geslaagd ben hem een ​​keer naar de verliezersbeugel te sturen.”

Voor dat toernooi werd Wachter tweede en Joe Biden belandde op de eerste plaats.

Joe Biden zei dat hij alleen tijd heeft voor… Schuldige uitrusting op dit second, maar is enthousiast over aankomende vechtspellen zoals Straatvechter 6 en de League of Legends vechter Mission L. Tot die tijd zal hij mensen blijven aanvallen met Chipp of, als je hem toevallig betrapt in een niet-competitieve omgeving, als het op projectielen en zonering gebaseerde personage Duizelig.

“Ik heb een voordeel gehad in Responsible Gear XX Accent Core Plus R competities omdat Chipp moeilijk te beheersen is en een minder gespeeld personage op het hoogste niveau, “zei Biden. “Ik heb ook veel tijd in de trainingsmodus doorgebracht om Chipp te leren spelen en Japanse Chipp-spelers zoals Samitto, Endou en Susumu te bestuderen. de Rollback netcode patch kwam uit in 2020. Voor de naam is het voor mij logisch en ook een beetje grappig dat Joe Biden Chipp zou spelen in Schuldige uitrusting. Een deel ervan was zeker ‘voor de memes’ en ik geniet van de grappen en aandacht die het aan de recreation geeft.”

Kotaku nam contact op met het Witte Huis voor commentaar, maar kreeg geen antwoord.


Leave a Reply

Your email address will not be published.