Perssecretaris van het Witte Huis Karine Jean-Pierre ontweek een vraag over voormalig president Barack Obama op het campagnespoor tijdens MSNBC’s “The Sunday Present.”

“Ze hadden lange uren en zere ruggen en slechte knieën om die sociale zekerheid te krijgen. Als Ron Johnson dat niet begrijpt, als hij begrijpt dat het geven van belastingvoordelen voor privévliegtuigen meer is dan hij begrijpt dat senioren die hun hele leven hebben gewerkt, met waardigheid en respect met pensioen gaan, hij is niet de persoon die aan je denkt en je kent en je ziet en hij zou niet je senator uit Wisconsin moeten zijn!” Dat zei Obama zaterdag tegen een menigte in Milwaukee.

“Mijn vraag is, waarom maakt de voormalige president deze zaak en niet de huidige president?” vroeg Jonathan Capehart van MSNBC na het afspelen van een clip van de campagne van Obama in Wisconsin.

Jean-Pierre zei dat ze het niet eens was met de “karakterisering” van Capehart.

“De president heeft het hier al maanden bijna elke dag over”, zei Jean-Pierre. “Hij heeft het gehad over de keuzes die hier op het spel staan.”

Perssecretaris Karine Jean-Pierre van het Witte Huis sluit zich zondag aan bij Jonathan Capehart van MSNBC.
(Screenshot/MSNBC/TheSundayShow)

DEMOCRATEN KIJKEN NAAR OBAMA ALS HUN PARTIJ DICHTER VOOR MIDDELPUNT

“Congresrepublikeinen proberen onze sociale zekerheid weg te nemen. Ze willen het afhakken, ze willen het afhakken, ze willen het op het hakblok leggen”, zei ze. “De president heeft dit gezegd. Daarom heeft hij er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat we Medicare versterken, toch? Daarom is de Inflation Discount Act erg belangrijk en cruciaal geweest, wat de kosten voor Amerikanen zal verlagen.”

Ze zei dat de Republikeinen de Inflation Discount Act willen intrekken en “de kosten willen verhogen” voor Amerikanen.

“De dingen waar we de voormalige president, president Obama zo hartstochtelijk over hebben zien spreken, zijn de dingen die op het spel staan, toch? Maar ook het werk dat de president, president Biden en vice-president Harris, hebben gedaan om onze economie weer op de rails te krijgen gedurende de laatste 20 maanden”, vervolgt Jean-Pierre.

Capehart vroeg ook naar de reactie van de president op kiezers die geloven Republikeinen zijn beter geschikt de economie aan te pakken.

De voormalige Amerikaanse president Barack Obama spreekt over de Affordable Care Act en het verlagen van de zorgkosten voor gezinnen tijdens een evenement in de East Room van het Witte Huis in Washington, DC, VS, op dinsdag 5 april 2022.

De voormalige Amerikaanse president Barack Obama spreekt over de Inexpensive Care Act en het verlagen van de zorgkosten voor gezinnen tijdens een evenement in de East Room van het Witte Huis in Washington, DC, VS, op dinsdag 5 april 2022.
(Fotograaf: Al Drago/Bloomberg through Getty Pictures)

OBAMA, IN GEORGI, NOEMT HERSCHEL WALKER ‘CELEBRITY DIE EEN POLITICUS WIL ZIJN’

“De president zegt dit altijd en je hoort hem dit de hele tijd zeggen, dat hij ervoor wil zorgen dat we Amerikanen een beetje meer ademruimte geven, wat zijn vader altijd zei toen hij opgroeide in Scranton en te maken had met deze keuken- en keukentafelproblemen”, zei ze, eraan toevoegend dat de economie “in puin lag” toen Biden aantrad.

Ze prees ook lagere gasprijzen en de Inflation Discount Act.

De Amerikaanse president Joe Biden begroet mensen op South Lawn na aankomst op Marine One van een reis naar Delaware in het Witte Huis in Washington, VS, 24 augustus 2022.

De Amerikaanse president Joe Biden begroet mensen op South Garden na aankomst op Marine One van een reis naar Delaware in het Witte Huis in Washington, VS, 24 augustus 2022.
(REUTERS/Leah Millis)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

Obama is klaar om verschijnen in Pennsylvania, een cruciale slagveldstaat, op 5 november.

Leave a Reply

Your email address will not be published.