Waarschuwing: grote spoilers voor de dag des oordeels #6 in het verschietDe X-Males legacy held Wolverine is geweest vocaal over zijn wantrouwen jegens de Krakoan Utopia sinds de gemuteerde natie werd opgericht in 2019, en de recente X-Drive #33 bevestigt dat Logan er huge van overtuigd is dat de gebeurtenissen van Dag des oordeels noodzakelijk waren voor het voortbestaan ​​en de toekomst van Krakoa.


Wolverine speelde een integrale rol in de gebeurtenissen van Dag des oordeels, waarbij Logan niet alleen een belangrijk onderdeel was van Krakoa’s tegenaanval tegen de aanval van de Eternals, maar zich ook bij zijn Eternals en Avengers-collega’s voegde bij hun infiltratie van de Celestial Progenitor, een reis die uiteindelijk hielp om de hele aarde te redden. Logan heeft misschien meer trauma opgelopen dan enige andere held in het Marvel Universum, wat hem tot een hyperbewuste en waakzame man heeft gemaakt. Het is deze waakzaamheid die hij op Krakoa miste, die Dag des oordeels is nu opgelost.

SCREENRANT VIDEO VAN DE DAG

Verwant: Een X-Males-held was eigenlijk veel langer Wolverine dan Logan

Dag des oordeels is het hele Marvel-universum dwingen te veranderen, en hoewel bijna alles uiteindelijk door de Progenitor weer normaal werd, leven de herinneringen aan miljarden doden en vele helden die een take a look at van hun waarde niet doorstaan, in iedereen voort en zullen ze de komende jaren blijven beïnvloeden. Sinds zijn dagen als een ontsnapte uit het Weapon X-programma, is Wolverine gedwongen altijd waakzaam te zijn, afgewezen door spontane aanvallen door Sabretooth en andere vijanden, en daarom heeft hij eerder toegegeven dat hij zich nooit op zijn gemak voelde met de utopische ‘belofte’ ” van Krakau. Wolverine heeft altijd geloofd dat, web als Genosha en het voormalige eilandhuis van de X-Males genaamd Utopia, evenals de Xavier Faculty, Krakoa zal altijd onvermijdelijk eindigen. Een groot deel van dat einde zal echter te maken hebben met de “verdovende” mutanten die hebben meegemaakt sinds het start van het Krakoan-tijdperk. Na Logan’s brute gevecht met Kraven the Hunter in X-Drive #33 – geschreven door Benjamin Percy met kunst door Robert Gill en kleur door Guru Efx – Wolverine bevestigt officieel zijn perspectief hierop en reflecteert: “Het oordeel van de Progenitor… was misschien wel de schop onder zijn kont die iedereen nodig had.”


Logan is altijd op zijn hoede geweest voor Krakoa’s utopische visie

Logan gaat verder met te zeggen dat het oordeel van de Progenitor, en de snelle vernietiging van het hele eiland Krakoa, mutanten en de Quiet Council heeft geholpen te beseffen dat hun “paradijs” elke dag van hen kan worden afgenomen. Wolverine stelt zelfs hardvochtigGa je gang en huil om wat je hebt geleerd, mutanten. Ik ben blij je tranen te zien.” Hoewel Krakoa wordt geteisterd door disaster na disaster, zoals X van zwaarden en hel, heeft de algemene gemuteerde bevolking nog steeds te horen gekregen dat Krakoa een land van vrede, welvaart en vrijheid is, een duidelijke leugen die volgens Wolverine ertoe heeft geleid dat hij en vele andere Krakoan-burgers zacht en zwak zijn. Een vroeg voorbeeld hiervan was toen Logan in een vals gevoel van veiligheid werd gesust door wie hij dacht dat het een gemuteerde vrouw was, maar in plaats daarvan een agent van Orchis bleek te zijn die Wolverine en X-Drive om verschillende gemuteerde kinderen te ontvoeren. Nu de politiek en opvattingen van Orchis over mutanten nog populairder en wijdverbreid worden na deDag des oordeels, heeft Wolverine volkomen gelijk in zijn overtuiging dat de mutanten van Krakoa nu meer dan ooit een waakzaam oog moeten houden op bedreigingen, zowel intern als extern. Logan is een dappere man, die zijn ‘lone wolf’-houding opzij heeft kunnen zetten om gelukkig samen te leven op Krakoa, en zelfs een intieme gemeenschap heeft opgebouwd met Scott en Jean en zijn ‘Snikt’-familie, maar Krakoa’s toekomst heeft de paranoïde nodig, waakzame Wolverine gaat vooruit.

Dag des oordeels was een huiveringwekkende en verwoestende wereldwijde aanval, maar nu de Progenitor alles grotendeels heeft teruggezet naar voor zijn oordeel, is het aan de X-Males en de leiders van de Quiet Council om te beslissen welke impression de gebeurtenis op hen zal hebben in de komende dagen, hopelijk waakzaam blijvend Wolverine’s suggestie, en het versterken van hun vastberadenheid om eerder als gemeenschap door te komen de komende Val van X evenement.

Meer: Iron Man beslist over de toekomst van het Marvel-universum in Finale des oordeels

X-Drive #33 ligt nu in de winkels!

Leave a Reply

Your email address will not be published.