De MCU maakte eerder deze maand zijn eerste uitstapje naar volledige horror met Weerwolf bij nacht, een eerbetoon aan zowel klassieke universele monsterfilms als old-school Marvel-monsterstrips, gemaakt om het spookachtige seizoen te vieren. Het is aangeprezen als een verademing voor de superheldenfilmgigant, waarbij het vasthouden aan continuïteit wordt ingeruild voor een leuke, bloederige rit die op zichzelf staat. Met Halloween om de hoek, regisseur Michael Giacchino vierde het succes van de present door followers een kijkje te geven achter het gordijn bij een van de meest indrukwekkende en goed gechoreografeerde scènes uit de particular – het ganggevecht.


De scène is een enorme one-take en een brute afwijking van waar de MCU bekend om staat. In de scène, Jack Russell (Gael García Bernal) stuurt bewakers één voor één op stijlvolle en bloederige wijze, terwijl ze hun bloed over de cameralens morsen. Het is een indrukwekkende present van lichamelijkheid als hij van de ene bewaker naar de andere springt en zelfs de muren gebruikt voor momentum. Het voelt allemaal als een ingekorte, maar nog steeds viscerale knipoog naar de uitstekende ganggevechtscènes van Marvel’s Waaghals waar Matt Murdock door een golf van slechteriken zou vechten en de krappe gang in zijn voordeel zou gebruiken. Het zien van Weerwolf bij nacht scène uit de context, de choreografie is web zo geweldig als leden van het stuntteam over de set vliegen.

COLLIDER-VIDEO VAN DE DAG

In zijn put up prees Giacchino het stuntteam van Weerwolf bij nacht onder leiding van Emmy-genomineerde Casey O’Neill. De vingerafdrukken van de stuntcoördinator zijn overal in Hollywood te vinden, waar hij recentelijk aan heeft gewerkt High Gun Maverick evenals de komende neerslag serie. Hij heeft ook lange tijd sporadisch bijgedragen aan de MCU, waarbij hij eerst zijn talenten heeft uitgeleend aan Iron Man 2 in 2010, en hij bleek een belangrijke rol te spelen in Giacchino’s plannen hier, en bracht een scène tot leven die de regisseur al vanaf dag één voor ogen had.

VERWANT: Een terugblik op de ‘Man-Factor’ tv-film (ja, hij bestaat)

Weerwolf bij nacht‘s volledige inzet voor het macabere na Physician Unusual in het multiversum van waanzin waadden in spookachtige wateren op het grote scherm maakten meer viscerale scènes zoals het ganggevecht mogelijk. Zijn verhaal, geschreven door MCU-veteranen Pete Cameron en Heather Quinn, neemt ook een donkerdere wending als het een geheime groep monsterjagers volgt terwijl ze vechten om de controle over de Bloodstone, een krachtig relikwie dat door de Bloodstone-lijn is doorgegeven. In hun zoektocht om de snuisterij te claimen, moeten ze het opnemen tegen een angstaanjagend beest en hun medejagers. Naast Bernal in zijn MCU-debuut, de particular Laura Donnelly als Elsa Bloodstone en Harriet Sansom Harris als Verussa Bloedsteen.

Weerwolf bij nacht wordt momenteel gestreamd op Disney+. Bekijk Giacchino’s kijkje achter de schermen bij het ganggevecht hieronder.

Leave a Reply

Your email address will not be published.