Inmiddels is de kans groot dat je Dwayne Johnson aan de beurt bent als… Zwarte Adam op het grote scherm, waardoor een nieuwe hoek van het DC-filmuniversum wordt geopend – en de terugkeer van ‘s werelds beroemdste superheld voor het eerst sinds Justice League. Er is echter nog veel meer te bespreken over de Blck Adam-film. Wat staat er bijvoorbeeld te gebeuren voor Dr. Destiny (Pierce Brosnan), nadat hij eindelijk zijn filmdebuut heeft gemaakt?

Waarschuwing: het volgende bevat spoilers voor Black Adam. Als je de movie nog niet hebt gezien, ga hem dan bekijken en kom terug.

Nu aan het spelen: Dwayne Johnson legt het einde van BLACK ADAM uit: wat nu?

Natuurlijk offert Dr. Fate zichzelf in de climax van de strijd op, waardoor Hawkman (Aldis Hodge) niet hoeft te sterven zoals Fate eerder zag gebeuren in de toekomst. Is hij echter echt dood? Volgens Brosnan heeft hij zelf dezelfde vraag. “We weten het niet”, gaf hij toe. “Ik zei hetzelfde toen ik het script las, maar wie weet? Het is allemaal een mysterie.”

Hoewel het waarschijnlijk nog een tijdje een mysterie zal blijven, is het niet alsof het de eerste keer is dat een sterfgeval niet in een stripboekfilm blijft hangen. Zelfs Superman stierf in Batman v Superman: Dawn of Justice – en hij is niet eens een tovenaar. In de tussentijd, “[Fate] was de grootste tovenaar die zich ooit in de stripwereld heeft gemanifesteerd’, zei Brosnan.

Hoe het ook zij, de acteur is erg dankbaar dat hij mee mocht doen aan Black Adam en voegde eraan toe: “Dit is absoluut de mooiste movie waar ik al heel lang deel van uitmaak. Dat is het ook. En de kameraadschap en het sentiment van alle acteurs en het harde werk dat ik elke dag zag gebeuren, was verbluffend.”

Interessant is echter dat er op een gegeven second een andere versie van de movie was, althans in de scriptfase. Volgens Hodge was er een versie van Black Adam die nog meer tijd besteedde aan het ontwikkelen van de relatie tussen Hawkman en Dr. Destiny.

“Het ging over de waarden van wat het moest vertegenwoordigen,” zei Hodge. “Dus [director Jaume Collet-Serra] echt wilde duwen in meer van die relatie op het scherm toen ze je zagen.”

Zoals het er nu uitziet, maakt de definitieve versie van de movie het absoluut duidelijk dat Destiny en Hawkman een diep verbonden verleden hebben als twee oude leden van de Justice Society. Dat gezegd hebbende, waarom zouden we ons geen prequel geven over de begindagen van hun staff?

Black Adam draait nu in de bioscoop.

De hier besproken producten zijn onafhankelijk gekozen door onze redactie. GameSpot kan een deel van de opbrengst krijgen als je iets koopt dat op onze website staat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.