Overwatch 2 zal zijn eerste grote heldenbalanspatch op 15 november ontvangen, heeft Blizzard aangekondigd, veel eerder dan de eerder aangekondigde balanswijzigingen die gepland waren voor het tweede multiplayer-seizoen van de recreation.

Blizzard verklaarde oorspronkelijk: grote saldowijzigingen zouden pas in seizoen 2 komen (die naar verwachting start december van begin gaat), omdat “het algehele vermogensniveau van geen enkele held ver afwijkt van onze doelen.” Het lijkt erop dat er veel is veranderd in de twee weken sinds die submit, aangezien Blizzard nu probeert wijzigingen aan te brengen in vijf helden voorafgaand aan de komst van seizoen 2.

Nu aan het spelen: Overwatch 2 Video Review

In een bericht op de Overwatch 2 forums, schetste communitymanager AndyB veranderingen die komen naar enkele “opvallende” helden in de huidige Overwatch 2-meta. Die helden omvatten: Genji, Zarya, D.Va, Sombraen Kirikodie allemaal nerfs zullen ontvangen op 15 november.

Genji is een grote doorn in het oog van ondersteunende spelers sinds de lancering van Overwatch 2, waarbij Blizzard verklaarde dat hij “veel baat had bij de overstap naar 5v5 … maar geen tuning-updates heeft ontvangen omdat hij tot de lancering niet actief in de meta was.” Dat zal snel veranderen, met Genji’s maximale munitiegrootte die wordt verlaagd van 30 naar 24 en zijn shuriken-schade van 29 naar 27.

Ook Zarya heeft bewezen formidabel te zijn en druist in tegen wat Blizzard ‘early player sentiment’ noemt, dat haar bestempelde als een van de zwakkere tanks in het nieuwe 5v5-formaat van Overwatch 2. Blizzard schrijft dat haar “hoge schadepotentieel en Barrier-uptime buitengewoon effectief zijn gebleken”, dus ze zal haar Barrier-duur met een halve seconde zien verkorten en de cooldown op Barrier met één seconde toenemen.

Blizzard schrijft dat Sombra’s vermogen om gemakkelijk achterlijnen te flankeren een beetje te effectief is gebleken, dus er komen veranderingen in haar Hack-vaardigheid. De schadevermenigvuldiger die wordt toegepast op gehackte doelen wordt verlaagd van 40% naar 25%, de duur van de vaardigheidsblokkering van Hack wordt met 0,25 seconden verkort en gehackte vijanden kunnen niet langer opnieuw worden gehackt voor de duur van het effect.

D.Va is de enige andere tank die op 15 november aanpassingen zal ondergaan. Ze zal de impactschade van haar Booster-vaardigheid zien verminderen van 25 naar 15, en de verspreiding van haar Fusion Cannon is iets toegenomen.

Last but not least zal de nieuwe ondersteuningsheld Kiriko de onkwetsbaarheidsperiode na het gebruik van haar Swift Step-teleportvermogen enigszins zien afnemen, om “enige verwarring bij het fotograferen op Kirkio” te elimineren nadat ze teleporteert. Spelers kunnen alle nieuwe balanswijzigingen in actie zien als onderdeel van de Overwatch League-play-offs op 30 oktober.

De veranderingen komen na een ruwe lancering voor Overwatch 2, met lange wachtrijen, DDoS-aanvallen en serveronderhoudsperioden die ertoe leidden dat veel spelers dagenlang niet konden spelen na de lancering van de game. De zaken zijn sindsdien gestabiliseerd, met Blizzard die spelers een gratis skin en meerdere dubbele XP-weekenden om de eerste downtime van de game goed te maken. In GameSpot’s Overwatch 2 recensienoemden we de wijzigingen in de kerngameplay van Overwatch “een stap in de goede richting”, zelfs als “het als een afzonderlijke entiteit en vervolg struikelt.”

De hier besproken producten zijn onafhankelijk gekozen door onze redactie. GameSpot kan een deel van de opbrengst krijgen als je iets koopt dat op onze site staat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.