Xbox hoofd Phil Spencer is van mening dat de verschillende onderzoeken van regelgevers over de hele wereld over de Activision Blizzard overname eerlijk zijn, maar hij is ervan overtuigd dat de deal zal doorgaan.

Met een deal die zo groot is als die waarmee Microsoft probeert door te gaan, is het niet verwonderlijk dat deze onder de loep wordt genomen. De Britse Autoriteit voor Mededinging en Markten maakt zich zorgen of de deal zal “concurrentie verminderen“, dus er zijn nog steeds vragen of het door zal gaan of niet. In een current interview bij de Wall Road Journal Tech Stay evenement, maar Spencer zei dat de onderzoeken “gewettigd” waren (by way of VGC).

“Het is misschien verrassend voor mensen, maar ik ben geen professional in het sluiten van offers van 70 miljard greenback”, zei Spencer. “Maar ik weet wel dat we erg gefocust zijn op het verkrijgen van goedkeuring in de belangrijkste jurisdicties, en ik breng veel tijd door in Brussel, Londen en bij de FTC hier in de VS.

“Maar ik weet wel dat we erg gefocust zijn op het verkrijgen van goedkeuring in de belangrijkste jurisdicties, en ik breng veel tijd door in Brussel, Londen en bij de FTC hier in de VS.” Spencer zei ook dat hij onlangs in Londen was om de besprekingen met de regelgevende raden voort te zetten, en merkte op dat hij “ervan overtuigd was dat we de deal goedgekeurd zullen krijgen”.

Een van de grote zorgen over de deal is wat er zal gebeuren met de duidelijk enorme Name of Responsibility-franchise. Tijdens hetzelfde evenement merkte Spencer wel op dat Microsoft van plan is om “CoD als Minecraft te behandelen”, hoewel het duidelijk is in hoeverre nog moet worden afgewacht (by way of GameSpot).

Het belangrijkste tegenargument van Microsoft hiertegen is echter dat de deal meestal over mobiel gamen, in plaats van titels als Name of Responsibility, omdat het een sector is die het technologiebedrijf nog niet helemaal heeft gekraakt. De CMA zei onlangs dat de publiek staat nu open om zijn mening te geven over de dealmet een deadline van 1 maart van zijn uitspraak over het onderzoek, dus het is slechts een kwestie van tijd voordat we weten of het zal plaatsvinden of niet.


Leave a Reply

Your email address will not be published.