Sega wil zijn mysterieuze “Tremendous Recreation”-project klaar hebben tegen het fiscale jaar dat eindigt in maart 2026.

Zoals gemeld door Eurogamerin het bedrijf laatste verslag, merkte het op dat het “streeft naar het creëren van een ‘Tremendous Recreation’, een belangrijke titel die wereldwijd schaalt”, maar ging niet verder op wat dit eigenlijk betekent. Hoewel Sega’s CEO Haruki Satomi wel inging op wat de bedoelingen en strategie zijn voor de “Tremendous Recreation”, die blijkbaar bedoeld is om streamers aan te spreken.

“Een strategie voor het genereren van dergelijke hittitels is het creëren van een ‘Tremendous Recreation’ – een grootschalige wereldwijde titel,” zei Satomi. “We zijn momenteel bezig met het ontwikkelen van zo’n spel, met als doel de launch tegen het fiscale jaar dat eindigt in maart 2026.”

“Het uiteindelijke doel van de ‘Tremendous Recreation’-strategie is om een ​​spel te maken dat zo revolutionair is dat het veel actievere gebruikers aantrekt dan alle video games van de Groep tot nu toe. Een sleutel tot het bereiken van dit doel is of we een grote gemeenschap kunnen samenbrengen, waarbij niet alleen spelers betrokken zijn, maar ook streamers die de sport streamen en kijkers die hun video’s bekijken.”

Satomi merkte verder op hoe het soort gemeenschappen dat zich ontwikkelt uit streaminggemeenschappen “waarde toevoegt aan de sport die ontwikkelaars niet kunnen bedenken, en een bredere beweging op gang brengt – die vervolgens nog meer gebruikers kan aantrekken en de aanwezigheid van de sport dramatisch kan vergroten.”

Dit is niet de eerste keer dat Sega dit mission heeft genoemd, hoewel het nog steeds niet echt duidelijk is.

Het rapport merkte ook op dat het het belang van sommige van zijn oudere video games begrijpt en van plan is om “deze IP’s verder te ontwikkelen door middel van remakes, remastering en reboots, enz., en ze ook aan te bieden aan op abonnementen gebaseerde companies en andere vormen inkomsten genereren by way of meerdere kanalen”, met titels als Jet Set Radio, Loopy Taxi, Out Run en Shinobi.

Sonic doet het duidelijk ook ongelooflijk goed, de hele serie slaat toe 1,5 miljard eenheden verschoven wereldwijd, een ongelooflijk indrukwekkende prestatie. Met Sonic Frontiers die volgende maand op 8 november arriveert, zal dat cijfer uiteraard alleen maar toenemen.


Leave a Reply

Your email address will not be published.