ATLANTA — Raphael Warnock, de Democraat die strijdt voor een volledige termijn in de Senaat, heeft tegenwoordig drie banen: kandidaat, senator en predikant.

Op zondag werkte hij in Atlanta dubbel. Eerst hield hij een preek in de Ebenezer Baptist Church, waar hij dienst doet als senior pastor, predikt tot zijn parochianen uit het boek Handelingen en een boodschap brengt over zowel de genezende krachten van God als de gevaren van machtshongerige politici.

Toen, in een heiligdom op 15 minuten afstand, met zijn campagnebus voor de deur geparkeerd, sprak hij tijdens een Souls to the Polls-evenement en moedigde hij supporters aan om onmiddellijk na de kerk te stemmen.

De heer Warnock predikt en praat zowel over politiek tijdens de campagne, waar hij de Schrift aanroept en stemmen oproept als “een soort gebed” voordat hij oproept tot uitbreiding van Medicaid en dun verhulde kritiek uit op zijn Republikeinse tegenstander, Herschel Walker. Zijn slotboodschap is dezelfde op de boomstronk als op de preekstoel: “Houd het geloof en blijf omhoog kijken.”

Op zaterdag sprak dhr. Warnock een groep speurders toe voordat ze aanklopten op deuren in de buitenwijk Douglasville van Atlanta: ‘Ik ben geen senator die vroeger predikant was. Je kunt internet zo goed weten dat je een predikant naar de Senaat hebt gestuurd.”

Hij heeft de vermenging van religie en politiek tot een hoeksteen van zijn campagne gemaakt om zijn geloof in de noodzaak van sociale en politieke vernieuwing te benadrukken. In een toespraak tot een electoraat en kerkgemeenschap die een steeds pessimistischere kijk op politiek hebben, onderstreept hij ook zijn overtuiging dat verandering in beide enviornment’s nog steeds mogelijk is.

Deze aanpak heeft geleid tot buitensporige steun en controle voor zowel zijn kandidatuur als zijn kerk, waar ds. Dr. Martin Luther King Jr. ooit voorzitter was.

Mr. Warnock is fixed aanwezig bij Ebenezer terwijl hij in de Senaat zat. Hij zit nog steeds de meeste zondagse diensten voor, hoewel hij de afgelopen weken verschillende gastpredikers heeft uitgenodigd naarmate de verkiezingsdag nadert.

Zondag stond hij echter weer op de preekstoel met Schriftspecifieke anekdotes en oproepen tot uitbreiding van de Medicaid, en hij ging stemmen.

“Er gebeurt iets wanneer mensen hun stem vinden”, zei hij tegen de gemeente, terwijl hij hen smeekte om “je eigen stem niet te dempen”.


Hoe Instances-verslaggevers verslag doen van de politiek. We vertrouwen erop dat onze journalisten onafhankelijke waarnemers zijn. Dus hoewel Instances-medewerkers mogen stemmen, mogen ze geen kandidaten of politieke doelen steunen of campagne voeren. Dit omvat het deelnemen aan marsen of bijeenkomsten ter ondersteuning van een beweging of het geven van geld aan, of het inzamelen van geld voor een politieke kandidaat of verkiezingsdoel.

“Ik dank God voor deze recordopkomst, maar geef niet op”, voegde hij er met een staande ovatie aan toe.

Ebenezer Baptist, in de historische wijk Black Candy Auburn in Atlanta, praktiseert een profetische geloofstraditie die lijkt op veel zwarte kerken, en roept haar leden op om onderdrukkende systemen uit te dagen en gemarginaliseerde groepen van dienst te zijn. Het nationale profiel van de kerk is echter onmiskenbaar: grote groepen toeristen zitten in de kerkbanken naast reguliere kerkgangers, duizenden kijken naar de diensten through livestream en buiten de deuren houden anti-abortusdemonstranten borden op waarin de heer Warnocks steun voor toegang tot abortus wordt bekritiseerd.

Dhr. Warnock is sinds 2005 senior pastor bij Ebenezer en zet zich in voor het behoud van de put up vanaf de vroegste dagen van zijn speciale verkiezingscampagne in 2020. Hoewel hij politiek vanaf de preekstoel omarmt en regelmatig melding maakt van zijn thuiskerk op het spoor, zeggen zijn senaats- en campagnemedewerkers dat zijn functie als predikant volledig los staat van zijn politieke rollen.

Dhr. Warnock heeft zichzelf beschreven als een “christelijke progressieve” in de vorm van Dr. King. Republikeinen hebben die houding overgenomen en bekritiseren met identify zijn opvattingen over abortus, politie en de rol van ras en racisme in het Amerikaanse leven.

In 2020 noemde zijn Republikeinse tegenstander, Kelly Loeffler, hem herhaaldelijk een “radicaal” en gebruikte beelden van zijn oude preken om hem af te schilderen als een gevaarlijke kandidaat. Zwarte kerkleiders in de hele staat snel veroordeelde de verhuizingnoemde het beledigend en een aanval op zwarte kerktradities.

Dit jaar hebben de Republikeinen zich verdiept in de professionele relatie van de heer Warnock met Ebenezer door: met behulp van de maandelijkse huurtoeslag van $ 7.400 hij krijgt van de kerk om hem af te schilderen als een zelfzuchtige politicus. En de heer Walker heeft ook beweerd dat de kerk van de heer Warnock een directe hand had bij het uitzetten van bewoners met een laag uitstaand saldo in een appartementencomplex in de buurt van het centrum van Atlanta, waar bewoners met een laag inkomen, gehandicapten en geesteszieken wonen. Het gebouw, Columbia Tower in Martin Luther King Village, is eigendom van MLK Village Company, een winstgevend bedrijf met banden met Ebenezer.

Volgens vertegenwoordigers van Columbia Residential hebben er sinds 2020 geen huisuitzettingen meer plaatsgevonden in het gebouw. In een verklaring beschreven ze “bepaalde omstandigheden” die zouden vereisen dat het gebouw een melding indient bij een bewoner die achterstallige huur heeft, een proces dat volgens hen zelden resulteert in uitzetting en verwijdering van de bewoner.

“Columbia’s group werkt met bewoners through verschillende mechanismen om hulp te bieden bij achterstallige huur, zoals blijkt uit meer dan $ 2,7 miljoen greenback aan huurbijstand die we hebben helpen beveiligen voor bewoners in Atlanta tijdens de pandemie”, zei een vertegenwoordiger van Columbia Residential. in een verklaring.

Derrick Harkins, directeur van het Middle for Religion-Primarily based and Neighborhood Partnerships bij het ministerie van Volkshuisvesting en Stedelijke Ontwikkeling, zei dat de karakterisering van Ebenezer als een directe hand in de uitzettingsbevelen “gewoon niet right” is.

“Hij houdt zeker geen toezicht op de operationele elementen van een onroerend goed dat deel uitmaakt van de grotere portefeuille die onder de paraplu valt van wat Ebenezer heeft samengesteld”, zei dhr. Harkins over dhr. Warnock.

Tijdens zijn campagne heeft de heer Warnock directer gereageerd op kritiek op zijn vermenging van geloof en politiek. Zaterdag, nadat een inspecteur naar dergelijke kritiek had gevraagd, zei hij dat hij zich er geen zorgen over maakte.

“Dat brengt me in goed gezelschap”, zegt hij. ‘Dat hebben ze met dr. King gedaan. Ze daagden zijn christelijke identiteit uit. Ze daagden zijn pastorale roeping uit.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.