In het laatste financiële rapport van SEGA deelde het bedrijf een nogal opmerkelijk cijfer voor zijn Sonic de egel franchisenemer.

Volgens het bedrijf, heeft de serie wereldwijd meer dan 1,5 miljard exemplaren verkocht. Het cijfer omvat zowel volledige video games als free of charge te spelen titels vanaf maart 2022 (bedankt, GI.biz).

Het cijfer zal zeker een keer stijgen Sonic Grenzen wordt uitgebracht en het bedrijf werkt ook aan verschillende Sonic IP-projecten voor het fiscale jaar dat eindigt in maart 2024 en daarna. Het bedrijf denkt dat deze nieuwe projecten “de populariteit van de franchise zullen vergroten en meer video games zullen helpen verkopen”.

Sonic is niet de enige franchise die het goed doet voor SEGA. Het financiële rapport vermeldde ook dat de Whole Conflict-serie sinds 2000 meer dan 40,4 miljoen eenheden heeft verkocht.

Er werd ook opgemerkt dat sinds de introductie in 1996, de Persona-serie meer dan 15,5 miljoen exemplaren heeft verkocht, terwijl de Persona 5-serie 7,22 miljoen exemplaren heeft verkocht, waarvan 77% internationaal is verkocht.

SEGA onthulde ook dat zijn franchises Soccer Supervisor en Chain Chronicle elk 25 miljoen eenheden hebben verplaatst.

Het financiële rapport bevatte ook opmerkingen van Haruki Satomi, president en CEO van het bedrijf, die zei dat SEGA werkt aan het creëren van een “Tremendous Sport”, en merkt op dat het altijd op zoek is naar “nieuwe vormen van leisure met het oog op de toekomst … niet getrouwd naar het verleden.”

“Een strategie voor het genereren van dergelijke hittitels is het creëren van een Tremendous Sport – een grootschalige wereldwijde titel”, zegt Satomi. “We zijn momenteel een dergelijke recreation aan het ontwikkelen, met als doel de launch tegen het fiscale jaar dat eindigt in maart 2026.

“Het uiteindelijke doel van de Tremendous Sport-strategie is om een ​​spel te maken dat zo revolutionair is dat het veel actievere gebruikers aantrekt dan alle video games van de Groep tot nu toe. Een sleutel tot het bereiken van dit doel is of we een grote gemeenschap kunnen samenbrengen, waarbij niet- alleen spelers, maar ook streamers die de recreation streamen en kijkers die hun video’s bekijken. Dat soort group breidt zich uit en ontwikkelt game-inhoud verder, voegt waarde toe aan de recreation die ontwikkelaars niet kunnen bedenken, en zorgt voor een bredere beweging – die vervolgens zelfs meer gebruikers en de aanwezigheid van het spel drastisch vergroten.

“Als we dit soort heilzame cyclus kunnen starten, denk ik dat het bereiken van de levenslange verkoopdoelstelling voor de ‘Tremendous Sport’ van ¥ 100,0 miljard heel goed mogelijk is. Het startpunt voor het opbouwen van zo’n soort gemeenschap is het creëren van een interessant spel dat gebruikersondersteuning krijgt.

“Echt interessante video games trekken veel mensen aan en er ontstaan ​​natuurlijk allerlei gemeenschappen om hen heen.

“We hopen een aansprekende recreation te maken die voldoet aan de eisen van toekomstige gebruikers.”


Leave a Reply

Your email address will not be published.