Noot van de redactie: het volgende bevat spoilers voor seizoen 1 van Home of the Dragon.Hoewel het eerste seizoen van Huis van de Draak bevatte een behoorlijk aantal noodzakelijke tafelschikkingen, de laatste twee afleveringen hadden een interessante benadering in de manier waarop ze de Dans van Draken. Terwijl “De Groene Raad” is gericht op de naamgeving van koning Aegon II (Tom Glynn-Carney) in Koningslanding, “De zwarte koningin”” draait om de hemelvaart van Rhaenyra in Dragonstone. Het volgende seizoen zal zich vermoedelijk concentreren op het zoeken naar bondgenoten, aangezien zowel de Groenen als de Zwarten verschillende bondgenoten benaderen om zich bij hun kant te voegen.


Deze ceremonies kunnen niet meer verschillend zijn. Aegon II wordt gekroond voor een enorme menigte en heft geleidelijk zijn zwaard op om het te vieren nadat hij het gejuich van de toeschouwers heeft gehoord. Het is een second dat onmiddellijk wordt verwoest door geweld wanneer prinses Rhaenys (Eve Greatest) verschijnt op de rug van haar draak. Ter vergelijking: Rhaenyra ontvangt haar kroning in een privéceremonie terwijl ze rouwt om de dood van haar doodgeboren type. Deze duelreeksen duiden op de soorten heersers die ze zullen worden.

COLLIDER-VIDEO VAN DE DAG

Het verschil tussen de kronen van Rhaenyra en Aegon

Aegon II erft niet alleen de naam van zijn voorvader “Aegon de Veroveraar”; hij ontvangt ook zijn zwaard en kroon. Hoewel Aegon I niet het eerste lid van de Targaryen-lijn was, was hij wel de meest invloedrijke. Aegons belegering en eenwording van de Zeven Koninkrijken plaatsten het ‘Huis van de Draak’ in een machtspositie die ze generaties lang zouden behouden. Het betekende dat ze een dynastie waren die vereerd moest worden als goden, en gevreesd voor hun woede.

Dit zijn eigenschappen die Aegon II heeft geërfd. Hij heeft misschien in eerste instantie geprobeerd King’s Touchdown te verlaten om tijd door te brengen in een bordeel, maar Aegon II heeft dezelfde vurige woede die zoveel leden van zijn familie heeft geteisterd. Hij heeft een dominante persoonlijkheid; of hij nu een kamermeisje aanvalt, de zijne pest? broer Aemond (Ewan Mitchell), terwijl hij zijn neven aan de eettafel beledigt of harteloos tijd doorbrengt met sekswerkers, is Aegon II vastbesloten om alles te krijgen wat hij wil op foundation van geweld. De kroon van een veroveraar previous bij de grootste pestkop van de present.

Ter vergelijking: Rhaenyra ontvangt dezelfde kroon als haar vader, koning Viserys I (Paddy Considine), droeg tijdens zijn regeerperiode. Viserys erfde deze kroon van zijn voorganger, Koning Jaehaerys I, die de Zeven Koninkrijken naar een ongekende periode van vrede leidde. Hij kon een einde maken aan de familiale burgeroorlog en vrede sluiten met radicale leden van de Geloof van de zeven. Viserys erfde deze aanleg voor vrede en welvaart; hij was misschien geen perfecte koning, maar Viserys probeerde koste wat kost bloedvergieten te voorkomen. Het was zijn laatste wens aan zijn familie dat ze samen zouden komen en ophouden met kibbelen.

Deze kroon vertegenwoordigt zowel gemeenschap als liefde. In een van de meest ontroerende momenten van de present, Daemon (Matt Smith) pakt de kroon op nadat Viserys hem laat vallen tijdens zijn lange wandeling naar de troon in “De Heer der Getijden.” Op dit second van medeleven, alle problemen die ze in het verleden met elkaar hebben gehad lijken te verdwijnen. Deze kwaliteiten zijn degene die Rhaenyra wil eren. Ze weigert de oorlog te verklaren tot na de dood van haar zoonerop aandringend dat ze reden kan vinden met Alicent’s (Olivia Cooke) hart.

VERWANT: Prioriteit geven aan de personages is wat ‘Home of the Dragon’ geweldig maakt

De twee kroningsceremonies benadrukken hun persoonlijkheden

Er is een groot verschil in waar de twee heersers hun ceremonies houden. Aegon II is eigenlijk gewoon een showman, die geen interesse heeft in leiderschap en geen kwaliteiten van een leider. Hij vereist de bewondering van zijn onderdanen en het uiterlijk van zijn familie om een ​​legitieme koning te lijken. Het is passend dat Aegon II wordt aangespoord door de menigte; we weten dat hij tijd met hen doorbrengt, aangezien hij de bordelen van King’s Touchdown bezoekt en meerdere buitenechtelijke kinderen heeft.

Het is op dezelfde manier indicatief dat zijn hemelvaart onmiddellijk wordt verstoord. We zien het sort heerser dat Aegon II is; hij kruipt angstig achter zijn moeder als Rhaenys opduikt, en neemt geen gevatte beslissingen om zijn nieuwe troon te verdedigen. Het lijkt alsof de enige reden dat hij wordt gespaard, is vanwege het medeleven dat Rhaenys heeft voor Alicent. Het is een voorbode van hoe het bewind van Aegon II eruit zal zien; hij zal erin slagen om de gevolgen te ontwijken als het gewone volk lijdt.

Rhaenyra’s hemelvaart komt nadat ze haar type heeft verloren. Het is triest ironisch dat dit ook is hoe ze voor het eerst werd genoemd als de erfgenaam van haar vader, aangezien Viserys haar als zijn opvolger koos na de dood van zijn vrouw koningin Aemma Arryn (Sian Brooke) bij de bevalling. Ze moet veerkracht tonen in het aangezicht van een tragedie. Het is een wrede wereld waar ze als koningin gevierd moet worden terwijl ze rouwt om zowel haar vader als haar ongeboren type.

Rhaenyra wordt gekroond in het oude kasteel van haar familie in Dragonstone. De tegenstrijdige blik op Rhaenyra’s gezicht duidt op de indringende vragen waarmee ze te maken zal krijgen. Ze heeft nooit om deze verantwoordelijkheid gevraagd, maar ze weet dat haar vader haar heeft uitgekozen vanwege de “Een lied van ijs en vuur” profetie. Het is haar plicht die haar roept om het bevel over te nemen, en het is gerechtigheid die haar in oorlog brengt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.