NIEUWEJe kunt nu naar Fox Information-artikelen luisteren!

Wanneer verkiezingsseizoen rondrolt, hebben christenen de neiging om naar een van de twee uitersten te gaan. Voor sommigen worden de verkiezingen allesverslindend. Het is het enige dat telt. Het lot van de natie hangt bij elke uitgebrachte stem op het spel.

Anderen kijken met afkeer naar de verkiezingen. Ze doen er alles aan om het te vermijden en te negeren. Het lijkt te rommelig, te ver verwijderd van de puurheid en eenvoud van Jezus.

We moeten ons afvragen: is er een betere manier? Moeten christenen stemmen? Zou Jezus stemmen?

Jezus gaf in de Bergrede richting aan hoe christenen zich moeten verhouden tot politiek en cultuur. Hij zei dat we Zijn zout en licht moesten zijn (Matteüs 5:13-14). Als ‘zout’ in de wereld roept Christus ons op om onze cultuur te beïnvloeden in plaats van ons ervan te isoleren.

EEN EENVOUDIGE GIDS VOOR DE MIDDELLIJKE VERKIEZINGEN, HOE DEZE HET VOORZITTERSCHAP BENVLOEDEN EN MEER

Bedenk dat zout een conserveermiddel was in Jezus’ dagen. Het kon het bederf van vlees niet voorkomen, maar het kon het bederf wel vertragen. Christenen moeten het spirituele en morele weefsel van de samenleving behouden, waar God ons ook heeft geplaatst.

Maar zout kan vlees niet bewaren tenzij het eerst uit de zoutvaatje komt en het vlees binnendringt. God heeft gegeven Christenen in democratische landen een unieke manier om de cultuur te “zouten” die christenen in andere tijden en plaatsen niet hadden.

We hebben de vrijheid gekregen om onze leiders te kiezen door te stemmen. Zoals John Jay, de eerste opperrechter van het Hooggerechtshof, zei: “God heeft ons het voorrecht gegeven om onze leiders in deze christelijke natie te kiezen.”

2022 TUSSENTIJDSE VERKIEZINGEN UPDATES ALS GOP, DEMOCRATTEN VECHT OM HUIS VAN VERTEGENWOORDIGERS, SENAAT TE WINNEN

Met een groot voorrecht komt een grote verantwoordelijkheid. Het is onze taak om stem op de kandidaat en de partij wiens beleid het beste zal bijdragen aan het algemeen welzijn.

‘Vote Right here’-bord is te zien in een stembureau in Michigan de dag voordat de Democraten en Republikeinen in Michigan hun genomineerden kiezen om deel te nemen aan de congresverkiezingen van november, die zullen bepalen welke partij de komende twee jaar het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden controleert, in Birmingham, Michigan, VS Augustus 1, 2022. REUTERS/Emily Elconin
(REUTERS/Emily Elconin)

Leiders vormen de waarden van een natie door het beleid dat ze voeren. Dat betekent dat christenen moeten werken om leiders te selecteren die volgens Gods principes zullen regeren en proberen de zaak van gerechtigheid te bevorderen. Dit is een antwoord voor de christen die verkiezingen helemaal wil vermijden.

KLIK HIER OM DE ADVIES NIEUWSBRIEF TE ONTVANGEN

Maar voor christenen die verkiezingen als het allerbelangrijkste beschouwen, is er een waarschuwing op zijn plaats. Vergeet niet dat voor een christen politieke verandering niet het uiteindelijke doel is. Politiek is belangrijk omdat het ons kan helpen onze ware doelen te blijven nastreven.

De hoogste roeping van de christen is om het licht van Christus aan de wereld te tonen. Dat doen we door het goede nieuws van Gods vergeving te delen, die komt door geloof in Jezus Christus. Aardse regeringen kunnen die verkondiging belemmeren of vergemakkelijken.

De apostel Paulus schreef in 1 Timoteüs 2 dat we zouden moeten bidden dat de regeringsautoriteiten ons in wezen met rust laten en ons geloof praktiseren. In de dagen van Paulus kon je alleen maar bidden voor burgerlijke autoriteiten. Maar vandaag hebben we de mogelijkheid om leiders te selecteren die ons de vrijheid zullen geven om ons geloof te praktiseren.

Christenen zijn niet geroepen om Amerika te redden. We zijn geroepen om Amerikanen te redden van Gods oordeel door het goede nieuws van Christus’ vergeving te delen.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

Dus ja, christenen hebben zowel het recht als de verantwoordelijkheid om te stemmen bij deze verkiezingen. Maar onthoud waarom je het doet en wat het uiteindelijke doel van stemmen is.

Wat Amerika het meest nodig heeft, is geen politicus of partij. We hebben een echte spirituele opwekking nodig die alleen God kan brengen.

KLIK HIER OM MEER TE LEZEN VAN DR. ROBERT JEFFRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.