Inhoudswaarschuwing: het volgende artikel bevat spoilers voor de Lord of the Rings-trilogie.


Nu het tweede seizoen al is bevestigd, De ringen van macht zal doorgaan met het uitbreiden van de grootse wereld die oorspronkelijk door JRR Tolkien is gecreëerd. Het tv-programma heeft ongetwijfeld ook hernieuwde belangstelling gewekt voor de legendarische bekroonde Lord of the Rings trilogie, die iconische personages als Frodo Baggins, Gandalf the Gray en Legolas uitbeeldde.

Legolas is een van de favoriete leden van de Fellowship of the Ring die het onderwerp is geworden van talloze memes. Er is geen tekort aan memes die de persoonlijkheid, relaties en belangrijke acties van de Elfenprins in de movies good weergeven.

SCREENRANT VIDEO VAN DE DAG

Een rode zon komt op

Terwijl ik de groep van Uruk-hai volgde die Merijn en Pepijn gevangen nam, Legolas zegt een iconisch citaat zoals hij de ‘rode zon’ beschrijft. Hij legt verder uit dat het betekent dat er ‘vannacht bloed is vergoten’, waardoor de toch al gespannen situatie nog meer onder druk komt te staan.

Het meme-waardige second is een populair formaat geworden dat de ongebruikelijke (vaak poëtische) manier van Legolas met woorden weerspiegelt. Het spreekt ook boekdelen over zijn unieke intelligentie dankzij zijn Elfenachtergrond, waardoor hij toegang krijgt tot informatie waarvan anderen zich gelukkig niet bewust zijn.

Een sterke band

Het lijkt soms zo, maar Legolas is niet good. Hij is een gebrekkig personage dat ooit zijn zwakte toonde voor het gevecht bij Helm’s Deep. Hij confronteert Aragorn met vechten terwijl ze bijna zeker gedoemd zijn te verliezen, maar vindt al snel zijn moed en staat achter zijn goede vriend aan de vooravond van de strijd.

Een humoristische meme legt het diepe respect en de liefde van Legolas voor Aragorn huge, die hij indien nodig tot de dood wil volgen. Het tijdelijke gebrek aan moed van de Elf is een klein facet van zijn persoonlijkheid, en het feit dat hij het weet te overwinnen omwille van zijn eed en vrienden zegt veel over zijn karakter.

De beste boogschutter

Legolas weet zich vaak te onderscheiden tijdens de verschillende gevechten in de LotR movies door zijn wapenkeuze – een pijl en boog. Hij is een ongelooflijk getalenteerde boogschutter die meer dan eens verbluffende manoeuvres laat zien, zoals tijdens het gevecht tegen de trol of, belangrijker nog, zijn strategische aanval op een Oliphant.

Een grappige meme onderstreept het feit dat Legolas’ vaardigheden onlosmakelijk verbonden zijn met zijn karakter. Hij heeft keer op keer bewezen dat er meer dan één manier is om een ​​pijl en boog effectief te hanteren, aangezien het wapen kan worden gebruikt om zelfs de grootste vijanden neer te halen.

Niet de beste timing

Voor de opwindende slag om de Hornburg probeert Legolas Aragorn ervan te overtuigen dat hun pogingen zinloos zijn en dat ze die nacht hun pijnlijke dood zouden tegemoet gaan. Hij zegt dit allemaal in het Elfs, zodat niemand om hen heen hun verhitte discussie kan begrijpen, maar Aragorns gebruik van de gewone taal om boos te reageren, zorgt ervoor dat de kamer stil valt.

Een hartverscheurende meme steekt de draak met de confrontatie tussen hen twee. Ze hebben Elvish eerder gebruikt om te communiceren, en deze gemeenschappelijke foundation is zowel goed als slecht geweest voor hun vriendschap. Legolas’ beheersing van de taal kan in sommige omstandigheden van pas komen, maar op dat second maakte het de zaken alleen maar erger.

Telt slechts als één

de echte rivaliteit tussen Legolas en Gimli verandert uiteindelijk in een onverwacht hechte vriendschap. Ze verliezen echter hun concurrentievermogen niet en zullen altijd proberen elkaar te verslaan door te tellen hoeveel vijanden ze tijdens elk nieuw gevecht weten te doden.

Een grappige meme verwijst naar een geval waarin Legolas een enorme Oliphant op een geweldige manier verslaat. De duidelijk verbaasde maar stiekem onder de indruk Gimli herinnert hem eraan “dat telt nog steeds als één.” Deze vriendschappelijke wedstrijd is een hartverwarmend onderdeel van Legolas’ vertolking in de movies.

Zij aan zij

Een onvergetelijke scène met Legolas en Gimli vindt plaats tijdens de Slag om de Zwarte Poort. Ze denken dat het laatste standpunt voor Center-earth mogelijk ook hun dood kan betekenen, en daarom merkt Gimli op dat hij “nooit dacht” dat hij “zij aan zij met een elf zou sterven”. Het oprechte antwoord van Legolas is een vraag die samenvat hoe ver ze zijn gekomen – “hoe zit het met zij aan zij met een vriend?”

Een hilarische meme toont deze uitwisseling, terwijl ook een vaak over het hoofd gezien deel van Legolas’ personage wordt benadrukt. Hij is niet alleen een getalenteerde vechter, maar ook een empathische en medelevende. Zijn geruststellende woorden hielpen Gimli waarschijnlijk om wat additional moed te verzamelen voor de ontmoedigende strijd die voor hem lag.

Elfencultuur

In de hele trilogie is Legolas de Elf die kijkers het meest te zien krijgen (aangezien hij deel uitmaakt van de Fellowship). Het is dan ook logisch dat followers veel over de Elfen zouden leren door simpelweg naar Legolas te kijken en waartoe hij in staat is.

Een vermakelijke meme benadrukt de rol van Legolas als representatief voor enkele facetten van de ‘elfcultuur’. Zijn Elfenvaardigheden zijn een integraal onderdeel van zijn karakter, waaronder zijn scherpe gehoor, het vermogen om dingen van grote afstand en in het donker te zien, en zijn moeilijk te evenaren behendigheid en uithoudingsvermogen.

Hij was er niet eens

Een vrolijk weerzien vindt plaats wanneer Frodo eindelijk wakker wordt in Rivendell na de zenuwslopende gebeurtenissen in Mount Doom. Frodo begroet zijn vrienden als ze de kamer binnenlopen, maar hij verbergt niet dat hij zijn favorieten heeft.

Een side-splitting meme wijst op het gebrek aan aandacht die Legolas krijgt in vergelijking met alle anderen. De Elf is soms meer intimiderend en afstandelijk, vaak schittert tijdens gevechten in plaats van in vrolijkere scènes. Het is geen slechte zaak dat hij nooit zo hecht met Frodo is geworden als de anderen, aangezien Legolas zijn eigen levenslange banden aan het smeden was.

Een lichte tinteling

Gimli maakt de fout om te onderschatten hoeveel drank Legolas kan consumeren wanneer de dwerg hem uitdaagt voor ‘een drinkspel’. Er volgt een komische reeks, die laat zien dat Gimli begrijpelijkerwijs dronken is voor een grote stapel lege mokken. Legolas, aan de andere kant, is opgewonden om “een lichte tinteling” te voelen.

Het is een van De meest iconische citaten van Legolas en komt voor in een meme die een van de manieren samenvat waarop de Elf verschilt van andere leden van de Fellowship. De toch al uitstekende vaardigheden van Legolas worden nog buitengewooner door zijn onmenselijke vermogen om een ​​absurde hoeveelheid alcohol te drinken.

Het is cool

De actiescènes die de vaardigheden van Legolas benadrukken, kunnen soms overdreven zijn, waardoor sommige kijkers zich terecht kunnen afvragen hoe realistisch die sequenties zijn. Een bepaalde scène die enige controverse veroorzaakte, vond plaats tijdens het gevecht bij Helm’s Deep, waarin Legolas zijn schild gebruikt om van een lure te glijden terwijl hij vijanden neerschiet met ongelooflijke nauwkeurigheid.

Dit is precies de scène waarnaar een meme verwijst, die ook benadrukt hoe dit voor sommige followers alleen maar laat zien hoe slecht Legolas kan zijn. Het is een cool second in een intense strijd, en er zijn verschillende andere die het publiek eraan herinneren waarom Legolas door zovelen wordt aanbeden.

DE VOLGENDE: De 15 machtigste elven in de Lord of the Rings, gerangschikt

Leave a Reply

Your email address will not be published.