Als je de afgelopen week op deze website bent geweest, weet je dat ik al jaren op de trom heb geslagen Bayonetta 3 finest moeilijk. Sommige verhaalprobleempjes terzijde (wie speelt dit voor het verhaal!?), Bayonetta 3 is een bijna perfecte sport. De actie, de gevechten, de over-the-top humor – het komt allemaal samen om een ​​sport te maken die helemaal bovenaan staat met Platinum’s beste.

Maar het is niet de gemakkelijkste titel ter wereld om te spelen. Je zou denken, als het op een Nintendo-console als een exclusief spel wordt uitgebracht, dat het misschien gezinsvriendelijker zou zijn. nee. Zoals je zou verwachten van de studio achter Nier, Vanquish en The Great 101, kan Bayonetta 3 soms moeilijk zijn. Om echt uit te blinken in het spel, moet je de positionering in gevechten beheersen, je timing voor ontwijken en pareren, en een goede neus ontwikkelen om geheimen te snuffelen.

Maar voor het geval je voorbereid en klaar voor het spel wilt beginnen met wat het afbrokkelende multiversum van Bayonetta je ook te wachten staat, heb ik een korte lijst met suggestions samengesteld waarvan ik wou dat ik ze had geweten voordat ik aan het spel begon en die eventuele frustratie zouden kunnen verminderen. je voelt en laat je in plaats daarvan ten volle van het spel genieten terwijl je je wildste, door haar aangedreven, heks-gecentreerde fantasieën beleeft.

Ontgrendel Bat Inside zo snel mogelijk

Deze vaardigheid (een van de eerste die je kunt ontgrendelen wanneer je vanuit het menu toegang krijgt tot de pagina Vaardigheden) is essentieel als je meer platina-medailles wilt pakken dan je waarschijnlijk al krijgt in gevechtsscenario’s.

Het geeft je in feite nog een laatste kans om schade te voorkomen als je op de ontwijkknop tikt zodra je wordt geraakt – waardoor het impact van de aanval wordt teniet gedaan en je een stap terug kunt doen uit de gevarenzone. Naast het redden van je kont tegen bazen die in één klap enorme hoeveelheden gezondheid kunnen afnemen, kan het je ook platina-beloningen opleveren in plaats van alleen goud; één hit is voldoende om je rang per ontmoeting te verlagen.

Meer platina betekent meer beloningen. Speel slim, ontwijk vaak. Als bonus activeert het ook Witch Time – wat betekent dat je meer schoten op een baas krijgt en ook je totale ontmoetingstijd verlaagt.

Gebruik je Demon Slaves royaal

Een van de belangrijkste verschillen tussen Bayonetta 3 en zijn prequels is de mogelijkheid om enorme demonen op te roepen om namens jou te vechten.

In de beginfase van het spel heb je er maar een paar. Meer komen, heel snel, naarmate je verder gaat naar het einde van de titel. Zorg ervoor dat je vinger boven die linker set off op je Swap blijft hangen; hoe meer je ze gebruikt, hoe meer schade je kunt aanrichten en hoe sneller je vijanden kunt sturen. Sommige vijanden – meestal vliegende of die met schilden – vereisen min of meer dat je Slaven oproept om te verslaan.

Experimenteer ermee en raak eraan gewend om ze aan het einde van combo’s binnen te halen, wanneer de kans kleiner is dat ze worden gesterkt door massale vijandelijke aanvallen.

Blijf niet alleen bij de standaardwapens

Web als bij de Demons krijg je naarmate het spel vordert toegang tot meer wapens. Hoewel je standaard geweren meer dan in staat zijn om zo ongeveer alles in het spel te spoelen, is het verstandig om het op een andere manier te gebruiken; sommige wapens hebben een beter bereik of kunnen vijanden gemakkelijker verdoven.

Naarmate je verder gaat, krijg je wapens die ook als schilden fungeren, wat ontmoetingen in de late sport veel gemakkelijker maakt. Er zijn ook uitdagingen die bijvoorbeeld rond de zweep draaien, en je wilt daar niet huge komen te zitten met een wapen waarmee je niet hebt geoefend. Variatie is de vriend van vooruitgang, en je moet je uitrusting vaak veranderen.


De heks zal je nu zien.

Wapens zijn niet alleen om aan te vallen

Veel van de geheimen van Bayonetta 3 zijn verborgen op plaatsen die niet in het zicht zijn, en je zult er niet altijd kunnen komen met Madame Butterfly of Gomorrah.

Soms moet je overschakelen naar je spin (hij kan op lava lopen), of je kikker (hij kan gif weerstaan), of je adelaar (hij kan grote afstanden vliegen zonder hoogte te verliezen). Als iets eruitziet alsof het kan worden gebruikt, is dat waarschijnlijk ook zo. Raak gewend aan het wisselen tussen wapens om je kansen op het vinden van geheimen te maximaliseren.

Maak je geen zorgen als je een Vers mist

Elk niveau in Bayonetta 3 heeft tussen de negen en 14 verzen (geven of nemen), en de kans is groot dat je ze niet allemaal zult zien tijdens je eerste playthrough.

Ik zocht in het spel naar een gids en slaagde er toch in om er in totaal ongeveer vier of vijf te missen (meestal uitdagingen die waren weggestopt in een godverlaten zijpad).

De sport heeft veel herspeelbaarheidswaarde, en het is op zich finest leuk om door een degree te gaan op zoek naar een vers dat je hebt gemist — maak je niet al te veel zorgen als je er een mist, er is voldoende kans om terug te gaan (en misschien zelfs wil je het spel toch nog een keer spelen als je het uit hebt…)

Gebruik R3 om te vergrendelen

Klinkt eenvoudig, maar dit kan u kopzorgen besparen. Er is een verschil in Bayonetta 3 tussen het richten op een vijand en opsluiten.

Alleen de rechter joystick tussen vijanden bewegen is niet genoeg; je moet die stoute jongen erin klikken om op te sluiten. Hierdoor zullen de aanvallen van Bayo – en die van haar demonen – op de geselecteerde vijand worden gericht.

Aangezien de Demon Slaves vaak behoorlijk lastig te besturen (en mikken) kunnen zijn, zal dit essentieel zijn als je het opneemt tegen verre vijanden of als je bepaalde uitdagingen probeert te voltooien.


De digital camera kan lastig zijn, dus doe er alles aan om het voor u te laten werken.

Verbeter je nieuwe personages zo snel mogelijk

Er zullen momenten in het spel zijn waarop de besturing overschakelt van Bayonetta naar Viola en vice versa. Er zullen ook momenten zijn waarop je arsenaal in één keer behoorlijk uitgebreid wordt.

Wanneer deze momenten zich voordoen, begin je het menu onmiddellijk en kijk je welke nieuwe vaardigheden je kunt ontgrendelen – de sport doet niet veel om te laten zien wat er voor je beschikbaar is (en wanneer), dus je moet er een punt van maken om te gaan en te ontgrendelen nieuwe vaardigheden.

Hoewel er niets zo goed is als Bat Inside bovenaan deze pagina, kunnen combo-extenders, parries en andere handige instruments vrij vaak worden ontgrendeld. Als je het spel speelt zoals bedoeld (verkennen, vechten tegen alles wat je kunt), zou valuta hier nooit echt een probleem voor moeten zijn.

Kraaien, kikkers en katten worden in volgorde weergegeven

Terwijl je door de ranges gaat, zul je merken dat elke zone een kraai, een kikker en een kat heeft die je kunt vinden en ‘verzamelen’. Hoewel ze op zichzelf niets doen, dragen deze wezens allemaal Umbran Tears of Blood – speciale gadgets die een nieuw niveau ontgrendelen wanneer je ze alle drie per overeenkomstig niveau verzamelt.

Je kunt zien welke je nog moet verzamelen in een degree, en ze staan ​​op volgorde. Als je bijvoorbeeld de Kikker krijgt, maar merkt dat je de Kat hebt gemist, is het de moeite waard om zoveel mogelijk terug te gaan en te proberen hem te vinden. Als alternatief kunt u gewoon gebruik maken van onze Bayonetta 3 Umbran Tears of Blood locatiegids.

Negeer fenomenale overblijfselen niet

Zodra je de drie Tears per degree hebt verzameld, ontgrendel je een additional zijtrap genaamd Phenomenal Remnants. Dit worden ‘remixes’ van bestaande levels die een nieuwe taak bieden; gevechten tegen de klok, platformproeven, massale geheime baasgevechten of een verzameling van alle drie samen.

De meeste zullen je belonen met een improve naar je gezondheid of magie, maar sommige geven zelfs nog betere beloningen – een van de vroegste Remnants geeft je bijvoorbeeld een gloednieuw wapen en oproep, terwijl anderen je accessoires geven die late game-ontmoetingen een wat makkelijker. Het is de moeite waard om ze allemaal te doen zoals ze komen, eigenlijk.


Zorg ervoor dat u uw maskerade royaal gebruikt.

Houd rekening met bazen die een oproep kunnen insta-killen

Tegen de tweede helft van het spel zullen er een aantal bazen zijn die zullen proberen om al je Demon Slaves met één slag te doden.

Ik ben er vrij zeker van dat sommige bazen ze automatisch doden zodra je ze oproept. Om dit tegen te gaan, oefen je ofwel je melee-combo’s met veel schade (die je kunt vergroten met demonische schade door aan het einde ZL te raken), of breng je alleen de grote jongens binnen als je Witch Time activeert.

Er is een bepaalde baas die je een paar keer tegenkomt en die je dagvaarding graag in één klap beëindigt — maar gelukkig is het vrij eenvoudig om Witch Time tegen te activeren. Als je een dagvaarding verliest, maak je dan geen zorgen; ze komen uiteindelijk terug.

Gebruik Witch Hearts als volledige gezondheidsherstel

Tegen het einde van het spel zijn er een aantal behoorlijk moeilijke bazen die ongeveer 8000 verschillende vormen hebben. Als je gezondheid nodig hebt, en veel daarvan, kun je elke Witch Hearts waarop je hebt gezeten gebruiken om je volledig te herstellen — en het telt niet als het gebruik van een merchandise voor de rating aan het einde van het degree. Swoosh! Je hoeft deze niet te gebruiken zodra je ze hebt gekregen, en als je alle geheimen aan het ontdekken bent, zijn er ook genoeg te vinden in de ranges.


Door te ontwijken en te weten wanneer je moet oproepen, kom je ver.


Leave a Reply

Your email address will not be published.