Het marvel op ijs. Het gerommel in de jungle. Michael Jordan’s laatste schot tegen de Jazz. Dit zijn slechts enkele van de grootste momenten in de sportgeschiedenis, en iedereen die het geluk had om aanwezig te zijn, vertelt het verhaal waarschijnlijk nog steeds tot op de dag van vandaag.


VERWANT: 8 van de beste movies over basketbalStel je nu eens voor dat followers kaartjes hadden kunnen kopen voor Rocky’s eerste gevecht met Apollo Creed. Of de kampioenswedstrijd van Dodgeball. Of de play-off wedstrijd van Newbie van het jaar waarin een 12-jarige de beste slagman in honkbal met een achterbakse worp uitschakelt. (Kanttekening: de bullpen van de Cubs moet dat jaar echt verschrikkelijk zijn geweest voor de supervisor om een ​​​​ variety op de heuvel, zelfs nadat zijn arm het begaf). Hier zijn enkele fictieve sportevenementen waar fictieve followers hun fictieve kleinkinderen waarschijnlijk alles over hebben verteld.

COLLIDER-VIDEO VAN DE DAG

11/11 ‘Honkbalbugs’ (Looney Tunes)

Je hebt vijf cent betaald om de Teatotalers de Gashouse Gorilla’s te zien spelen op de Polo Grounds. Het is de high van de 4e en de Gorilla’s staan ​​86-0 voor. Het is nu al de meest onwaarschijnlijke honkbalwedstrijd die je ooit hebt gezien. Dan stoppen de Gorilla’s plotseling met spelen en dwingen een pratend konijn – wiens naam blijkbaar Bugs Bunny is – om ze alleen te spelen.

Maar hier is het ding: het konijn is goed. Hij gooit 130 mph, raakt .850 en leidt de Gashouse-gorilla’s af met pin-uppoppen. Dan, alsof je nog niet genoeg hebt gezien, in de tweede helft van de 9e, met de rating van 96-95, hakken de Gorilla’s een eik om en maken er een enorme vleermuis van. De slagman verplettert de fastball van Bugs (200 mph uitgangssnelheid) uit de marge. De Gorilla’s winnen. Pas als je die avond naar huis rijdt (na 8 uur in het stadion) hoor je op de radio: Bugs Bunny rende naar de high van het Umpire (!) State Constructing en ving de bal.

10/11 Harry Potter’s eerste Zwerkbalwedstrijd (‘Harry Potter en de Steen der Wijzen’)

Iedereen die in de tovenaarswereld is opgegroeid, hoorde de naam “Harry Potter” opgroeien. Toen kwam de Boy Who Lived niet zomaar weer tevoorschijn. Hij was de nieuwe Griffoendor-zoeker. Dat is alsof Lindbergh child plotseling in leven was en de Lakers startpunt bewaker werd.

Tickets moeten 200 greenback zijn geweest (of wat het tovenaarsequivalent van {dollars} ook was. Drie goudstukken?). En de wedstrijd stelde niet teleur. De rookie Potter ving de verklikker eigenlijk… met zijn mond. Het is verbazingwekkend dat iemand daarna bleef praten over het Voldemort-gedoe. Wat iedereen op de tribunes betrof, werd Harry Potter waarschijnlijk de jongen die het gevleugelde bal at.

9/11 Tune Squad v. Monstars (‘Area Jam’)

Gezien de hoeveelheid vuurkracht op het veld (Michael Jordanvijf zeven verdiepingen hoge monsters met de zielen van basketball hall-of-famers) is het een beetje schokkend dat dit spel eindigde op 78-77, zoals een Pistons-Pacers 2002 playoff-wedstrijd.

VERWANT: De beste sportfilms om nu op streamingdiensten te bekijkenMaar toch, wat een spel om bij te zijn. Followers kregen nauwelijks legale basketbalbewegingen te zien, Invoice Murray om de een of andere reden, en Michael Jordan wint het spel door te dunken vanaf half-court. Nu probeer je je kleinkinderen te vertellen wat je die nacht hebt gezien, en ze zullen je niet geloven.

8/11 Bondgenoten tegen nazi’s (‘Overwinning’)

Midden in de Tweede Wereldoorlog verzint een Duitse voetballer die nazi-majoor werd een propagandastunt. De Duitsers spelen hun geallieerde gevangenen in een potje voetbal (re: voetbal) om hun atletische superioriteit te bewijzen.

Afgezien van de Slag om Normandië, is dit misschien wel de meest diepgaande geallieerde overwinning van de oorlog. Pele scoort op zijn iconische omhaal. En, tegen alle verwachtingen in, eerste keeper Sylvester Stallone bespaart een straf bij de dood. Het publiek, overwegend Frans, juicht de loting toe als een overwinning in de Champions League. Dan rennen ze het veld op en begeleiden de gevangenen om te ontsnappen door de drukke straten van Parijs.

7/11 Boonta Eve (‘The Phantom Menace’)

Volgens de Star Wars web sitewas de Boonta Eve de grootste podrace die op Tatooine werd gehouden, wat betekent dat het waarschijnlijk werd bekeken door 500 miljard mensen over het hele universum op het podrace-equivalent van ESPN+.

Een 9-jarige versloeg Sebulba. Laten we dat nog eens zeggen: een 9-jarige. Tatooine was een bijenkorf van uitschot en schurkenstaten, wat betekent dat er veel gegokt moest worden, wat betekent dat iemand — IEMAND — een paar credit moet hebben geplaatst op de kansen van 20.000 tegen 1 van Anakin. Stel je de uitbetaling voor toen ze die vierdeklasser over de end zagen komen.

6/11 Roy Hobbs verbrijzelt de lichten (‘The Pure’)

Toen de 35-jarige Roy Hobbs terugkeerde naar honkbal, vertelden de coaches hem dat hij te oud was om te spelen. Maar zijn eerste wedstrijd terug he letterlijk sloeg de cowl van de bal en werd een nachtelijke sensatie voor de laatste plaats New York Knights.

In de laatste sport, met een kans om de wimpel te winnen, kwam Hobbs aan slag in de 2e9 met een achterstand van de Knights op één. Een worp versplintert zijn beroemde vleermuis Wonderboy, dus neemt hij zijn toevlucht tot de persoonlijke vleermuis van de batboy: de Savoy Particular. Dat houdt hem niet tegen. Dat kan niet, niet Hobbs — Amerika’s Achilles. De volgende worp verbindt hij. De bal crasht recht in het rechterveld stadionvluchten. Ze exploderen in vonken, regenen over het veld in vurige regen en verbranden mogelijk een paar toeschouwers. Elke echte fan zou dankbaar zijn geweest om te worden verbrand door Hobbs’ legende.

5/11 De laatste race (‘Talladega Nights’)

De comebackrace van Ricky Bobby kenmerkte zich door een crash die de andere 30+ coureurs uitschakelde, een tweede crash die zo lang duurde dat hij onderbroken kon worden door een reclame van een Applebee, en natuurlijk de laatste hardloopwedstrijd.

VERWANT: Beste vrouwelijke sportfilms

Er zijn niet veel NASCAR-momenten in het echte leven die de sport overstijgen en informal followers bereiken. Maar twee coureurs die te voet rennen en naar de end duiken, zouden het hebben gedaan. Internet als hun gepassioneerde kus daarna.

4/11 Het Tourkampioenschap (‘Blissful Gilmore’)

In de 4e ronde van het Tourkampioenschap speelde PGA-lieveling Gilmore zijn beste golf, en toen, zoals soms gebeurt op de PGA, werd hij overreden door een auto op de fairway. Gilmore leek klaar. Toen brulde hij terug. Het gouden jasje was internet zo goed als het zijne… tot de 18e inexperienced.

Om de een of andere reden heeft niemand de gecrashte auto verplaatst, en een tv-toren stortte in tussen Gilmore’s bal en het gat. In plaats van twee putten om een ​​play-off af te dwingen, schoot Gilmore de bal van de voorruit van de auto. Het rammelde rond de toren als een Rube Goldberg-machine en rolde zachtjes de 18e gap in. De menigte barstte los en toen sla de stront uit Shooter McGavin.

3/11 Reuzen v. Cowboys (‘Little Giants’)

In Tremendous Bowl XLVII coachten twee broer Jim en John Harbaugh tegen elkaar in de Tremendous Bowl. Het spel binnen Kleine Reuzen is zinvoller. De respectievelijke coaches waren ook broers. Ze speelden voor autodealers, een plek in de pee-wee-voetbalcompetitie en natuurlijk respect.

De sport voldeed aan de hype met geavanceerde voetbalanalyses, een cheerleader-quarterback genaamd “Icebox, en de annexatie van Puerto Rico. Het spel: een nep-achteruit, een fumblerooski en twee zijstukken. Het resultaat: een onvoorstelbare 99 -yard landing om het spel te winnen voor de Giants en, belangrijker nog, de jongere broer. De menigte van de lokale bevolking wist wat alle volwassenen weten: kindersporten gaan uiteindelijk over de volwassenen.

2/11 ‘Het is Enrico Pallazzo!’ (‘Het naakte pistool’)

Binnenin Het naakte pistool, deze honkbalwedstrijd van Mariners-Angels was alleen belangrijk vanwege de aanwezigheid van de koningin van Engeland. Maar voor followers in het stadion werd het zoveel meer dan dat. Start met het volkslied, gezongen (zogenaamd) door de beroemde operazanger Enrico Palazzo. Slechts een paar mensen realiseerden zich dat deze afschuwelijke vertolking daadwerkelijk werd uitgevoerd door detective Frank Drebin.

Daarna keken followers en spelers stomverbaasd toe hoe de scheidsrechter danste na elke strikeout-call, de thuisplaat schoonmaakte met een stofzuiger en meerdere spelers betastte. Daarna, na het uitwerpen van een andere scheidsrechter aan het einde van de zevende, stopte de scheidsrechter hall-of-famer Reggie Jackson van het doden van de koningin door een vrouw op hem te laten vallen. De scheidsrechter verwijderde toen zijn masker om te onthullen dat hij in feite Enrico Palazzo was! Hij heeft het leven van de koningin gered! “Enrico Palazzo! Enrico Palazzo!”

1/11 Rocky v. Drago (‘Rocky IV’)

Minder een bokswedstrijd dan een gevecht. Niet zozeer twee boksers als wel twee naties gepersonifieerd. De Koude Oorlog in boksbroek.

Die gelukkige duizenden in de enviornment van Moskou op eerste kerstdag waren getuige van iets meer dan een atletiekwedstrijd. Ze zagen een oorlog, een duel met vuisten, een afrekening, een religieuze ervaring. Tegen het einde scandeerden ze niet langer de naam van hun landgenoot, maar die van zijn tegenstander, een Amerikaan. Vrolijk kerstfeest. De Koude Oorlog is voorbij.

DE VOLGENDE: De 30 beste sportfilms aller tijden

Leave a Reply

Your email address will not be published.