Regering Brian Kemp en Stacey Abrams, die hem graag zouden vervangen, ontmoetten elkaar zondagavond voor een van de laatste grote televisiedebatten van de tussentijdse verkiezingscyclus van 2022, en de confrontatie in Georgië leverde een uur zwaar op inhoud en licht op politiek vuurwerk en virale momenten.

De heer Kemp, een Republikein die in 2018 mevrouw Abrams, een democraat, nipt versloeg, heeft een duurzame voorsprong van 5 tot 10 procentpunten in openbare en particuliere peilingen, een standing die duidelijk werd tijdens hun discussie.

De heer Kemp nam weinig risico, bleef bij zijn opmerkingen over hoe mevrouw Abrams de jaren sinds hun laatste wedstrijd heeft doorgebracht en probeerde de kiezers in Georgië te verkopen hoe goed ze het nu hebben.

Mevrouw Abrams, zoals ze tijdens haar campagne heeft gedaan, drukte een boodschap uit dat de welvaart in het Georgië van de heer Kemp niet gelijkelijk werd verdeeld. Onder een Abrams-regering, zei ze, zouden zwarte mensen en vrouwen meer inbreng hebben in hun relatie met de overheid – of in het geval van abortusrechten, de regering wegduwen van welke relatie dan ook.

Hier zijn vier afhaalrestaurants uit het debat van zondag:

Met zo ongeveer alle argumenten van mevrouw Abrams tegen meneer Kemp inmiddels versleten – ze maakt er sinds hun race van 2018 redelijk consequent deel van uit – zocht ze een nieuwe benadering om het voordeel van meneer Kemp in de race weg te werken en eraan te herinneren haar aanhangers dat de verkiezingen nog niet voorbij zijn.

Dus wendde ze zich tot Herschel Walker om meneer Kemp te binden aan de kandidaat voor de Republikeinse Senaat van Georgië. De campagne van meneer Walker werd geplaagd door een groot aantal onthullingen over zijn verleden: dat hij, ondanks zijn verzet tegen abortusrechten, vrouwen met wie hij een relatie had abortus ondergaan en dat hij vrouwen en familieleden fysiek had aangevallen – beschuldigingen die Georgiërs continuous zien in televisiereclame.

Tijdens een fragment over nieuwe beperkingen op abortus die de heer Kemp in de moist ondertekende, beschuldigde mevrouw Abrams hem ervan te weigeren vrouwen te verdedigen.

“En toch verdedigde hij Herschel Walker en zei dat hij niet betrokken wilde zijn” in het persoonlijke leven van meneer Walker, zei ze. Ze voegde eraan toe: ‘Maar hij vindt het niet erg om betrokken te zijn bij het persoonlijke leven en de persoonlijke medische keuzes van de vrouwen in Georgië. Wat is het verschil? Nou, ik zou zeggen de apparatuur.”

Mevrouw Abrams bekritiseerde de heer Kemp voor een meerderheid van de beleidsbeslissingen tijdens zijn ambtstermijn als gouverneur, zoals het negeren van richtlijnen voor de volksgezondheid om bedrijven open te houden op het hoogtepunt van de Covid-19-pandemie en het steunen van een moist die de aankoop van vuurwapens toestaat zonder een vergunning. Maar meneer Kemp verwierp haar argumenten met een I am-rubber-and-you-re-lijm-argument.

‘Dit debat zal veel op het vorige lijken,’ zei hij al vroeg, voordat hij een zin afleverde die hij het hele uur zou herhalen. “Mevrouw. Abrams gaat mijn file aanvallen omdat ze niet over haar eigen file wil praten.”

Het refrein is een veel voorkomend refrein van de heer Kemp en een die hij gebruikte tegen zijn Republikeinse primaire tegenstander, David Perdue. Het onderstreept ook een belangrijk kenmerk van de herverkiezingscampagne van de heer Kemp, die zich grotendeels op zijn eerste termijn heeft gericht. En hoewel mevrouw Abrams een beleidsverslag heeft dat teruggaat tot haar jaren als minderheidsleider van het State Home, bevatte haar geen beleidsvorming vanuit het landhuis van de gouverneur.

Ze herkende dat feit in haar weerlegging voordat ze een waslijst voorlas van zijn beleid waar ze het niet mee eens was: “Ik ben de afgelopen vier jaar niet in functie geweest.”

Gehost door het Atlanta TV-station WSB, was het de bedoeling dat het debat zwaar over beleid en licht over drama ging – en beleid zwaar was het. Het formaat gaf elke kandidaat 90 seconden – in tegenstelling tot 60 of zelfs 45 in sommige andere debatten – om elke vraag te beantwoorden, met weerleggingen die vaak internet zo lang duurden.

Het was ook een optreden waarbij beide kandidaten zich binnen de regels hielden. Er waren geen onderbrekingen of tussenwerpsels en op geen enkel second in het debat van een uur hoefden de moderators beide kandidaten te herinneren aan de afgesproken tijdslimieten.

Dat gaf de kandidaten ruimschoots de tijd om hun mening te uiten en gaf de Georgische kiezers een van de duidelijkste kansen om zelf het beleid en de stilistische verschillen van de kandidaten te beoordelen.

De moderators lieten ook de taak van het controleren van feiten van fictie over aan de kandidaten zelf – een verantwoordelijkheid die zowel de heer Kemp als mevrouw Abrams niet aarzelden om te aanvaarden. De gestelde vragen waren open, wat een stevige discussie mogelijk maakte, maar niet een waarin de moderators de kandidaten uitdaagden over hun eigen eerdere standpunten en uitspraken.

Er is vrijwel geen overlap in de opvattingen van mevrouw Abrams en de heer Kemp over de onderwerpen die de race het meest bezielen. Die grote verschillen kwamen volledig aan het licht tijdens hun heen-en-weer over vuurwapens, abortus, de verkiezingswetten van de staat en het gebruik van de staatsbegroting.

De heer Kemp betoogde dat universele toegang tot wapens meer mensen in Georgië in staat zou stellen zichzelf te beschermen. Mevr. Abrams zei dat logica meer mensen in gevaar zou brengen en de kans op massale schietpartijen zou vergroten.

Mevr. Abrams heeft luide kritiek geuit op de onlangs ingevoerde moist van de staat die abortus na zes weken zwangerschap verbiedt – de heer Kemp ondertekende en verdedigde de moist. En op het staatsoverschot van meer dan $ 6 miljard van de staat, zei de heer Kemp dat hij de toewijzing van de middelen voor belastingverlichting steunde, terwijl mevrouw Abrams heeft voorgesteld het te gebruiken om een ​​reeks staatsprogramma’s te financieren.

De verschillen benadrukten de contrasterende partijdige instincten van de kandidaten en lieten een duidelijke keuze tussen de twee zien voor een electoraat dat zeer nauw verdeeld is.

Leave a Reply

Your email address will not be published.