Het Jeep CJ Surge-concept is een blik in de toekomst van de klassieker. Jeep noemt het een ‘electromod’ – een voertuig dat is gerestaureerd en bijgewerkt met een elektrische aandrijflijn.

Jeep volgt twee Magneto EV-concepten op door van een classic CJ een elektrische offroader te maken. De Jeep CV Surge is een vooruitblik op de toekomst van elektrische conversies. Het is ook een kans voor Mopar-ontwerpers en -ingenieurs om meer te leren over bouwen elektrische kratmotor ombouw kits.

Jeep werkt er onerous aan om zijn huidige line-up te elektrificeren en de plug-in hybride te lanceren Wrangler 4xe en Grand Cherokee 4xe modellen. Jeep geeft ook miljarden uit aan de lancering van vier nieuwe volledig elektrische SUV’s tegen 2025.

Het bedrijf is van plan om binnen de komende 3 jaar de helft van zijn verkoop uit elektrische voertuigen te zien. Met dat in gedachten is het geen verrassing dat Jeep en onderdelenmerk Mopar werken aan een manier om oude Jeeps ook elektrisch te maken.

Klassieke CJ krijgt elektrische stroom

(Foto/Jeep)

Jeep begon met een klassieker CJ-model. Dat is de aanduiding die het gebruikte voor rondlicht-jeeps vanaf de eerste civiele modellen in 1944 tot de introductie van de YJ Jeep Wrangler met vierkante lamp in 1986. Maar afgezien van de elektrische aanpassingen, is dit verre van een standaard Jeep CJ.

Jeep heeft de voorruit 2 inch bijgesneden om de CJ Surge een lager uiterlijk te geven. Vervolgens voegde Mopar koperverf toe met glanzend zwarte accenten en schilderde de idea Mopar-kap en de grille in een glanzend zwarte afwerking. Surf Blue krijtstrepen en belettering accentueren de motorkap en de deuropeningen.

Jeep CJ Surge-concept
(Foto/Jeep)

Black Rhino bouwde de 18×9-inch wielen. Ze zijn matzwart geverfd met een surfblauwe krijtstreep in dezelfde Surf Blue Jeep die gebruikt wordt om te pronken met zijn 4xe-modellen. De aangepaste wielen dragen 35-inch BFGoodrich all-terrain bandenen de CJ Surge heeft de 2-inch elevate die verplicht lijkt te zijn voor elk Jeep-concept.

CJ Surge Idea: 268 elektrische pony’s onder de motorkap

Jeep CJ Surge-concept
(Foto/Jeep)

Elektrisch vermogen komt van een volledig aangepaste setup van Jeep en Mopar. Onder de motorkap is een 200 kW – 268 pk – elektrische aandrijfmotor gemonteerd. Het elektrische systeem van 400 volt maakt gebruik van 24 lithium-ionbatterijen die zijn verpakt in een module in de kofferbak van de Jeep. Dat batterijpakket is ook schaalbaar, dus Jeep kan meer of minder vermogen (en bereik) toevoegen als de package in productie gaat, om het aan verschillende behoeften en budgetten te laten passen.

Jeep plaatste een tussenbak met twee snelheden achter de elektromotor, zodat de CJ Surge zowel hoge als lage gearing heeft en op alle vier de banden rijdt.

Jeep CJ Surge-concept
(Foto/Jeep)

Hoewel 268 pk niet veel klinkt, had een Jeep CJ niet veel pony’s toen hij de fabriek verliet. De grootste motor die destijds werd aangeboden, was een 304 kubieke inch (5,0 liter) AMC V8 die 210 pk leverde toen hij in 1970 werd gelanceerd. De motor zakte toen tot slechts 125 pk in 1980, waardoor deze elektrische optie een grote improve is voor elke CJ baasje.

Jeep heeft de aandrijflijn versterkt en Dana 44-assen voor en achter geïnstalleerd. De assen komen rechtstreeks uit de Jeep Efficiency Elements-catalogus. Ze worden al aangeboden als een krattenset voor iedereen die zijn Jeep wil verbeteren.

Jeep Efficiency-catalogus wordt vastgeschroefd

Jeep CJ Surge-concept
(Foto/Jeep)

een waarschuwing lier — ook uit de JPP-catalogus — is geïnstalleerd op een JPP-bumper. Zoals veel van de gebruikte onderdelen, is het een JK Wrangler-onderdeel. De bumper wordt aangepast om te passen en draagt ​​surfblauwe trekhaken en amberkleurige mistlampen.

Jeep heeft ook JPP Rubicon-skidplates en bumperplaten vastgeschroefd, samen met concept-rotsrails. Die rotsrails kunnen verderop in de onderdelencatalogus van Jeep terechtkomen.

Jeep CJ Surge-concept
(Foto/Jeep)

Jeep vergat de cabine ook niet. Het vulde een middenconsole die oorspronkelijk bestemd was voor een JK Wrangler tussen de twee aangepaste stoelen die hoog op de conceptstoelverhogers zitten. Die aangepaste stoelen dragen zwarte stof met pied-de-poule-inzetstukken en surfblauwe stiksels. Jeep plaatste ook een draaiknop op de nieuwe console om van versnelling te veranderen en installeerde een laadindicator zodat je weet hoeveel batterij er nog over is.

Om het CJ Surge-concept af te ronden, is er een op maat gemaakte rolkooi met een bikinitopje om je uit de zon te houden. Daarnaast zijn er een aantal Mopar weerbestendige vloermattenomdat Mopar die in elk idea stopt dat het aanraakt.

Jeep CJ Surge Idea komt naar SEMA

Het Jeep CJ Surge-concept maakt deze week zijn debuut op de SEMA-show in 2022 in Las Vegas.

2022 EJS Jeep Concept Drive
Hoe is het achter het stuur van Jeep’s EJS Ideas? Wij hebben de antwoorden
We zijn internet offroad gegaan in Jeeps nieuwste conceptvoertuigen in Moab tijdens ‘s werelds meest bekende Jeep-bijeenkomst, Easter Jeep Safari. Lees verder…


Leave a Reply

Your email address will not be published.