Dit is misschien niet de zwartste nacht voor Groene Lantaarn followers – herinner je je die movie nog? – maar het is ook zeker niet de mooiste dag.

Na een aantal jaren van ontwikkeling lijkt het erop dat de Groene Lantaarn Television-serie waar naar toe zou gaan HBO Max gaat in plaats daarvan terug naar de tekentafel. The Hollywood Reporter zegt dat de serie zojuist zijn originele showrunner heeft verloren, Seth Grahame-Smith, nadat hij al scripts had geschreven voor acht afleveringen van de present. Bovendien zijn de twee acteurs die eerder in de serie werden gecast, Finn Wittrock als Man Gardner en Jeremy Irvine als Alan Scott, niet langer bij de serie. Hoewel de present niet helemaal dood is, betekent dit dat hij een van zijn belangrijkste makers heeft verloren en beide hoofdsterren.

Per THRde reden voor de vertraging en het vertrek is een beslissing binnen Warner Bros. Discovery om de present volledig te herwerken om het over een ander Inexperienced Lantern-personage te maken…

Bronnen zeggen dat het personage van John Stewart van tafel was voor producenten die zich de present voorzagen als een focus op de eerste Inexperienced Lantern, de openlijk homoseksuele Alan Scott en Man Gardner, evenals een “menigte van andere Lanterns – van stripboekfavorieten tot nooit -eerder gezien helden.” Met het recente vertrek van DC Comics-topper Walter Hamada, werd besloten om opnieuw te beginnen en de present op te bouwen rond John Stewart, het personage dat voor het eerst verscheen in de vroege jaren 1970 en werd gemodelleerd naar Sidney Poitier.

Het nieuws komt als allerlei DC-films en -shows in de lucht lijken te zijn na de fusie van Warner Bros. en Discovery. Het nieuw gevormde bedrijf heeft al verschillende DC-projecten geannuleerd, waaronder een Batgirl movie die al is opgenomen en een serie met de titel Vreemde avonturen. In een paar weken, De Suicide Squad regisseur James Gunn en producer Peter Safran zullen de nieuwe hoofden van DC Movies overnemen, hoewel THR claimt deze laatste vertraging voor de Groene Lantaarn serie heeft niets te maken met hun recente aanwerving.

Arme Groene Lantaarn. Eerst de Ryan Reynolds-film, en nu dit. Hij is een van DC’s meest interessante personages. Waarom is hij zo moeilijk aan te passen aan de grote? en kleine schermen? Het heeft geen zin.

Acteurs die DC-rollen hebben afgewezen

Deze grote sterren hadden enkele van je favoriete DC Comics-helden op het scherm kunnen spelen. Maar ze zeiden allemaal om de een of andere reden nee.


Leave a Reply

Your email address will not be published.