“Hoe is hij op dat punt gekomen?” zei Mona Lena Krook, een professor in de politieke wetenschappen aan de Rutgers College, die: begon te studeren geweld tegen vrouwen in de politiek in 2014, verwijzend naar de verdachte. “Dit heeft te maken met dingen die hij ziet in de media, dingen die hij ziet op sociale media, de mensen met wie hij omgaat waarvan hij vond dat het nodig en gerechtvaardigd was om haar aan te vallen.”

Als een rijke vrouw uit het progressieve bastion van San Francisco, en 20 jaar lang de leider van haar partij in het Huis, is mevr. Pelosi lang een uniek doelwit geweest voor haar politieke tegenstanders.

“Het is geslacht. Het is klasse. Het hele idee van een rijke liberale vrouw uit San Francisco. Het hele pakket is er”, zegt David Axelrod, de Democratische strateeg en voormalig topadviseur van president Barack Obama. “Het verschil is wat begon als een manier om geld in te zamelen en de opkomst van gin-up is nu een veel dodelijker spel geworden.”

Zelfs in 2012, toen mevr. Pelosi als minderheidsleider diende, met minder macht dan senator Harry Reid van Nevada, destijds de leider van de Democratische meerderheid, werden Republikeinse televisiereclames zes keer meer kans om mevrouw Pelosi te noemen dan om meneer Reid . te noemenvolgens het Wesleyan Media Mission, dat politieke advertenties volgt.

Naarmate ze bekender is geworden, is mevrouw Pelosi een frequenter doelwit geworden. Sinds 2018 hebben Republikeinen meer dan $ 227 miljoen uitgegeven aan advertenties met haar, volgens gegevens van AdImpact, een organisatie die politieke advertenties bijhoudt. Ze werden bijna 530.000 keer uitgezonden. Alleen al dit jaar stopten de Republikeinen meer dan 61 miljoen greenback in advertenties met mevrouw Pelosi, die ongeveer 143.000 keer werden uitgezonden.

De pogingen om mevrouw Pelosi te belasteren hebben gemengde politieke resultaten opgeleverd; Democraten slaagden erin om de meerderheid van het Huis twee keer te winnen, terwijl de aanvallen op haar de afgelopen 16 jaar toenamen.

Maar ze hebben volgehouden, ook al is mevrouw Pelosi een verguisde figuur geworden in de extreemrechtse uithoeken van web en sociale-mediaplatforms. Alvorens aan te treden, vertegenwoordigde Marjorie Taylor Greene, Republikein van Georgië, die destijds openlijk omarmd QAnon, beweerde dat mevrouw Pelosi “schuldig was aan verraad”, en voegde eraan toe: “het is een misdaad waarop de doodstraf staat, dat is wat verraad is.” Ze vond een Fb-bericht leuk waarin werd gepleit voor “een kogel door het hoofd” voor mevrouw Pelosivolgens berichten opgegraven door CNN.

Leave a Reply

Your email address will not be published.