Overwatch 2 zal voor het tweede seizoen daadwerkelijk enkele saldowijzigingen ontvangen, ondanks wat Sneeuwstorm oorspronkelijk zei.

Eerder deze maand vertelde Blizzard ons dat we zou geen heldenwisselingen zien tot seizoen 2. Nou, dat is niet meer waar, als een blogpost van communitymanager AndyB op de Overwatch-forums liet ons weten dat we al op 15 november veranderingen zouden zien aan een aantal personages, waaronder D.Va, Genji, Sombra, Kiriko en waarschijnlijk de beste tank in het spel nu Zarya.

Helaas voor Genji-mains zie je gewoon wat nerfs. Zijn maximale munitie wordt verlaagd van 30 naar 24 en zijn shuriken-schade wordt verlaagd van 29 naar 27. Deze veranderingen proberen Genji meer in lijn te brengen met andere flankerende schadehelden, aangezien hij een personage is dat veel baat heeft gehad bij de verhuizing naar 5v5.

Sombra heeft ook een drietal nerfs ontvangen, zoals de duur van de vergrendeling van haar hackvermogen is teruggebracht van 1,75 naar 1,5 seconde. Gehackte vijanden zijn ook “niet langer geldige doelwitten voor hacken voor de duur van het impact”, en de vermenigvuldiger van de gehackte schade is met een groot deel verminderd, van 40 naar 25%.

D.Va kreeg zelfs een verbetering, waarbij haar fusiekanon-spreiding toenam van 3,5 naar 3,75, hoewel ze ook is onderworpen aan een soort nerf, waarbij haar boosters-impactschade is teruggebracht van 25 tot 15.

Kiriko kreeg ook een nerf, waarbij de duur van haar snelle stap onkwetsbaarheid werd teruggebracht van 0,4 naar 0,25 seconden. Een ontwikkelaarcommentaar legt uit dat “dit onkwetsbaarheidsvenster voornamelijk bedoeld is om te voorkomen dat je onmiddellijk sterft aan iets onzichtbaars nadat je door muren bent geteleporteerd, maar het werd uiteindelijk iets te lang en leidde tot enige verwarring bij het fotograferen op Kiriko.”

Ten slotte ontving Zarya ook een paar nerfs, een die haar barrièreduur zag verkorten van 2,5 naar 2 seconden en haar barrière-cooldown werd verhoogd van 10 naar 11 seconden. Interessant is dat in het commentaar van de ontwikkelaar wordt opgemerkt dat het sentiment van de vroege spelers geloofde dat Zarya een van de zwakste solotanks zou zijn in de 5v5-omschakeling, maar “haar hoge schadepotentieel en barrière-uptime zijn buitengewoon effectief gebleken.”

Dit gaf tegenstanders van de tank het gevoel dat Zarya “zeer beperkte kwetsbaarheidsvensters heeft, wat moeilijk is om mee om te gaan in combinatie met haar toenemende schadepotentieel”, en daarom zijn de veranderingen doorgevoerd.

De blogpost merkt ook op dat hoewel de geplande introductie van deze wijzigingen 15 november is, deze nog kan veranderen, dus houd updates in de gaten als er dingen veranderen.


Leave a Reply

Your email address will not be published.