PlayStation’s London Studio, bekend om zijn werk aan randspellen zoals EyeToy en Wonderbook, werkt aan een naamloze coöp-game die zich afspeelt in een fantasieversie van zijn thuisstad.

In een lang interview met GameIndustry.bizlegde co-studiohoofd Stuart Whyte uit dat de studio trots is op zijn experimentele geschiedenis in het werken met randapparatuur en digital actuality, maar dat hij nieuwe uitdagingen wilde onderzoeken voor zijn aanstaande venture.

“We wilden absoluut iets anders proberen, en ik denk dat dit nieuwe venture echt onze ‘moedige’ waarde kanaliseert en ons ook in staat stelt om onszelf op het ‘nieuwsgierige’ entrance te pushen,” zegt Whyte. “Het is een spannende toekomst, echt waar.”

Co-studiohoofd Tara Saunders zegt dat het fantasiespel speciaal voor wordt ontwikkeld PlayStation 5en zal thema’s bevatten van “fantasische en magische elementen brengen en dat kruisen met bekende werelden”, zoals de fantasieversie van Londen.

London Studio verduidelijkte dat het geen nieuwe VR-game maakt, maar tijdens de ontwikkeling nog steeds enkele instruments uit zijn eerdere VR-werk gebruikt, zoals de interne Soho Engine.

De meest recente sport van de studio, Blood and Fact, werd in 2019 uitgebracht voor de PlayStation VR, wat IGN’s recensie beschreven als “een geweldig voorbeeld van wat PSVR kan bereiken met een leuk, meeslepend kaskrakerverhaal.” Voorafgaand hieraan bracht London Studio ook uit PlayStation VR-wereldendie in 2016 naast de digital reality-headset werd gelanceerd. Maar het klinkt alsof de studio met dit nieuwe venture voorlopig externe randapparatuur achter zich laat.

Kenneth Shepard is een schrijver over video games, leisure en queerness op web. Vind hem op Twitter op @shepardcdr en luister naar zijn tweewekelijkse videogame-retrospectieve podcast Normandy FM, die momenteel verslag doet van Cyberpunk 2077.

Leave a Reply

Your email address will not be published.