Digital Eclipse – de ontwikkelaar achter Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Assortment en vele andere retro-compilaties – heeft als verrassing een nieuw spel uitgebracht voor Halloween, en je kunt het zelfs free of charge krijgen.

Sweet Creeps is een retro, arcade-achtige platformgame voor 1 of two spelers waarin je het opneemt tegen de Pumpking, die snoep uit een hele buurt heeft gestolen en alleen kan worden tegengehouden door een paar goed geplaatste hoofdstoten, in Mario Bros.-stijl.

Het markeert de eerste launch in een nieuwe Digital Eclipse Arcade-lijn, “een reeks geheel nieuwe video games geïnspireerd op klassieke arcade-vibes uit de jaren 80.”

“Speel als Elma en Harper, twee tweens die al dan niet per ongeluk de kwaadaardige Pumpking hebben opgeroepen, die de Halloween-snoepjes van de hele buurt heeft weggevaagd en verstopt in zijn leger van kleine, schattige decoratieve kalebassen”, luidt een persbericht. “Maak de pompoenen kapot om snoep te vinden en eet ze daarna op. Als je eenmaal een turbo hebt met suiker, transformeer je in een in kostuum geklede wreker en bash the Pumpking totdat hij ontploft! Beheers vier unieke niveaus en ga voor een hoge rating in één- en modi voor twee spelers.”

Sweet Creeps is vandaag verkrijgbaar voor laptop en is beschikbaar voor $ 4,99 USD op Itch.io, maar je kunt het free of charge krijgen door je aan te melden bij de Digitale Eclipse-mailinglijst voor 31 oktober.

Sweet Creeps is het start van een nieuw undertaking voor Digital Eclipse, dat naam heeft gemaakt met het creëren van goed ontvangen retrocollecties voor onder meer Mega Man, Sneeuwstorm, Disney, en meer. Digital Eclipse Arcade wordt “een reeks throwback-games gemaakt voor de Digital Eclipse-community… een viering van pure arcade-gameplay.”

Joe Skrebels is IGN’s uitvoerend redacteur van Nieuws. Volg hem op Twitter. Heb je een tip voor ons? Een mogelijk verhaal bespreken? Stuur dan een e-mail naar [email protected].


Leave a Reply

Your email address will not be published.