De controle over de Senaat ligt op het scherp van de snee, volgens nieuwe peilingen van The New York Occasions en Siena Schoolmet Republikeinse uitdagers in Nevada en Georgia nek-aan-nek met Democratische gevestigde exploitanten, en de Democratische kandidaat in Pennsylvania die zich vastklampt aan wat een klein voordeel lijkt te zijn.

Het lichtpuntje voor de Democraten in de vier belangrijkste ondervraagde staten was in Arizona, waar senator Mark Kelly een kleine maar stabiele voorsprong heeft op zijn Republikeinse uitdager Blake Masters.

De resultaten wijzen op een zeer volatiele en onvoorspelbare Senaatswedstrijd: meer mensen in drie van de ondervraagde staten zeiden dat ze wilden dat de Republikeinen de controle over de Senaat zouden krijgen, maar ze gaven de voorkeur aan de individuele Democratische kandidaten in hun staat – een teken dat de Republikeinen mogelijk worden gehinderd door de tekortkomingen van hun genomineerden.

Tussentijdse verkiezingen zijn typisch referenda over de partij die aan de macht is, en de Democraten moeten tientallen jaren van die politieke geschiedenis trotseren om de controle over de Senaat te winnen, een uitkomst die volgens de bevindingen van de Occasions/Siena-enquêtes niet volledig uit de greep van de partij is geglipt. Democraten controleren de 50-50 Senaat met vice-president Kamala Harris als beslissende stem. Om de meerderheid te behalen, moeten de Republikeinen slechts één zetel behalen.

De peilingen ondervroegen waarschijnlijke kiezers in vier belangrijke Senaatsraces: Arizona, Georgia, Nevada en Pennsylvania. De heer Kelly, de Democratische zittende in Arizona, heeft de grootste voorsprong, vóór de heer Masters met een marge van 51 tot 45 procent. Nevada is de krapste van de races, met de Democratische zittende, senator Catherine Cortez Masto, en haar Republikeinse uitdager, Adam Laxalt, opgesloten in een dead-heat van 47 procent. In Georgië leidt senator Raphael Warnock nipt in een strakke race over zijn Republikeinse tegenstander, Herschel Walker, met 49 tot 46 procent.

In Pennsylvania waren de kiezers ongeveer gelijk verdeeld over welke partij ze de Senaat wilden controleren. Maar luitenant-gouverneur John Fetterman, een democraat, staat iets tegenover Mehmet Oz, de voormalige televisiepresentator, met een marge van 49 tot 44 procent voor een vrije zetel die wordt ingenomen door een aftredende Republikein.

Het optreden van de heer Fetterman vorige week tijdens het enige debat van de race – de eerste kans voor veel kiezers om de kandidaat te zien en te horen nadat hij vijf maanden geleden een beroerte had gehad – kan zijn steun hebben beïnvloed.

De peiling in Pennsylvania werd grotendeels vóór het debat gehouden, met daarna slechts één nacht met interviews. In oproepen die woensdag werden gedaan, de nacht na de matchup, zei een groot aantal kiezers dat de heer Fetterman niet gezond genoeg was om het werk te doen – hoewel de heer Fetterman nog steeds een kleine voorsprong op Dr. Ounceshad onder alle woensdag-respondenten. Dat was een verschuiving ten opzichte van de vorige twee avonden, toen de meerderheden hem als voldoende goed beoordeelden om in de Senaat te dienen.

Over het algemeen zegt iets meer dan een derde dat hij niet gezond genoeg is om de taken van het werk uit te voeren. Onder de Republikeinen maakt een meerderheid – 71 procent – zich zorgen over zijn gezondheid, terwijl een meerderheid van de Democraten – 83 procent – zegt dat hij gezond genoeg is om het werk te doen.

Teresa Harry, een onafhankelijke kiezer uit York, Pennsylvania, zei dat ze van plan was om de heer Fetterman te steunen, maar zei dat het debat enkele vragen voor haar had opgeroepen.

“Omdat hij een beroerte had, kon hij zijn antwoorden echt niet helemaal krijgen zoals hij wilde, dus ik maak me een beetje zorgen om te zien of hij in staat zal zijn om het werk te doen,” zei ze.

Maar mevrouw Harry, die gehandicapt is en bij haar 80-jarige moeder woont, maakt zich zorgen dat Dr. OuncesMedicare en sociale zekerheidsuitkeringen zou kunnen verminderen: “Het is gewoon eng daar, en ik denk dat Ouncestegen ons zou zijn.”

Gregory Wagner, 65, een Republikeinse projectingenieur uit Quakertown, Pennsylvania, zei dat hij partijdige grenzen overschreed om de heer Fetterman te steunen omdat hij een hekel heeft aan Dr. Oz. Hij is het niet eens met het standpunt van de Republikeinse kandidaat over abortusrechten en zijn steun aan voormalig president Donald J. Trump. En hij zei dat hij zich geen zorgen maakte over de gezondheid van meneer Fetterman.

“Mijn beste vriend heeft een beroerte gehad en is nu in orde”, zei de heer Wagner. “Iedereen heeft een kans nodig om te genezen, en als hij die tijdens zijn campagne krijgt, is hij vrij snel terug.”


Hoe Occasions-verslaggevers verslag doen van de politiek. We vertrouwen erop dat onze journalisten onafhankelijke waarnemers zijn. Dus hoewel Occasions-medewerkers mogen stemmen, mogen ze geen kandidaten of politieke doelen steunen of campagne voeren. Dit omvat het deelnemen aan marsen of bijeenkomsten ter ondersteuning van een beweging of het geven van geld aan, of het inzamelen van geld voor een politieke kandidaat of verkiezingsdoel.

De midterms vinden plaats in een ongekend politiek klimaat, wat de eerste nationale beoordeling vertegenwoordigt sinds de pandemie verdwenen is, na de aanval van 6 januari op het Capitool en in een post-Roe-omgeving. Terwijl de Republikeinen profiteren van een groot aantal factoren – een zenuwachtige economie, hoge inflatie, zorgen over misdaad – heeft het debat over abortusrechten en zorgen over wapengeweld de Democraten in staat gesteld enig voordeel huge te houden in de race van de Senaat.

Nu het Huis buiten het bereik van de Democraten lijkt te glippen, is een centrale vraag voor de partij of de buitengewone omgeving kan helpen om enige greep op de controle van het congres te behouden. Sinds de regering-Bush in 2002 heeft de partij van de president in elke tussentijdse zitting zetels verloren.

Voor Democraten zal veel van hun succes afhangen van de vraag of hun Senaatskandidaten kunnen blijven uitstijgen boven de lage goedkeuringsclassificaties van president Biden en de nationale omgeving. De positie van de heer Biden ligt op of onder zijn nationale gemiddelde in de vier staten, met de president op 36 procent in Arizona, 38 procent in Nevada, 39 procent in Georgia en 42 procent in Pennsylvania.

In alle onderzochte races overtroffen de kandidaten de president, waarbij de heer Kelly de goedkeuringsscore van de heer Biden met 15 punten versloeg en bijna een kwart gained van de mensen die de werkprestaties van de heer Biden in de staat afkeuren. De heer Fetterman staat het dichtst bij de president, maar ligt nog steeds acht punten voor.

Andrew Swanson, een onafhankelijke kiezer uit Glendale, Arizona, zei dat hij teleurgesteld was over de prestaties van de heer Biden en beschreef de boodschap van de regering over moeilijke problemen als ontoereikend.

“Hij wordt verondersteld de grootste probleemoplosser van het land te zijn, en hij heeft nog geen van de grootste problemen van het land opgelost”, zegt dhr. Swanson, die een sportschool beheert.

Toch is Mr. Swanson van plan om zijn stem uit te brengen op Mr. Kelly. “Blake Masters heeft al die wilde ideeën die hij naar buiten brengt en praat over al deze uitersten,” zei hij.

In Georgia, waar dhr. Warnock het tegen dhr. Walker heeft met een kleine voorsprong van drie punten, heeft dhr. Walker te maken gehad met beschuldigingen van twee ex-vriendinnen dat hij hen onder druk had gezet om abortussen te ondergaan. De voormalige voetbalster ontkent de beweringen.

Wat het karakter betreft, kiezen de kiezers de kant van de heer Warnock, wat de kracht van de democraat versterkt in een politiek verdeelde staat.

Bijna de helft van alle kiezers in Georgië beschouwt de heer Warnock als eerlijker en betrouwbaarder, terwijl 37 procent van de kiezers de heer Walker hetzelfde beoordeelt. Ongeveer een kwart van de kiezers van de heer Walker beschouwt zijn tegenstander als betrouwbaarder of weet niet zeker welke kandidaat betrouwbaarder is, maar is toch van plan hem te steunen. Ongeveer een op de tien kiezers in Georgië beoordeelt beide kandidaten ongunstig. Meneer Walker wint in die groep.

Peter Strangis, 41, een onafhankelijke kiezer uit Atlanta, zei dat hij geen van beide kandidaten echt vertrouwde, maar voegde eraan toe dat hij van plan was op Mr. Walker te stemmen.

“Herschel is een voormalig universiteitsvoetballer en ik weet niet of hij ooit eerder een boek heeft gelezen, en Raphael Warnock heeft geen van zijn eigen originele gedachten – ik weet niet wat ik moet zeggen,” zei dhr. Strangis , die in de verkoop werkt. “Op hen stemmen is als kiezen tussen broccoli en bloemkool.”

Een andere mogelijke indicator van een Republikeins voordeel gaat over de presidentsverkiezingen van 2020.

Hoewel de heer Biden in 2020 alle vier de staten gained, zei een kleine meerderheid van de kiezers dat ze liever zouden stemmen op een kandidaat die gelooft dat de heer Trump de verkiezingen heeft gewonnen of zei dat ze dachten dat de mening van een kandidaat over wie de verkiezingen van 2020 gained er niet toe deed . De uitkomst van de laatste verkiezingen blijft een belangrijk punt voor Trump, die nog steeds ten onrechte de resultaten betwist tijdens campagne-evenementen voor Republikeinse kandidaten die duizenden supporters in het hele land trekken.

Zoals uit enquêtes al enkele weken blijkt, blijven kiezers meer gefocust op problemen zoals inflatie en banen dan op sociale kwesties. In drie van de vier staten zei ongeveer de helft van de kiezers dat economische kwesties belangrijker waren om te beslissen over hun stem voor het Congres, vergeleken met ongeveer een derde die wees op sociale kwesties. Kiezers die meer op de economie zijn gericht, stromen massaal naar de Republikeinen, terwijl de Democraten een meerderheid van de kiezers hebben die voornamelijk over sociale kwesties stemmen.

Yared Assefa, een vrachtwagenchauffeur uit Las Vegas, stemde twee jaar geleden op Mr. Biden, grotendeels omdat hij een hekel had aan Mr. Trump. Dit jaar is hij van plan zijn stem uit te brengen op de heer Laxalt, de kandidaat voor de Republikeinse Senaat en een voormalig procureur-generaal, daarbij verwijzend naar economische zorgen en gasprijzen.

“Ik heb op hem gestemd vanwege het gedrag en de acties van de vorige president – sindsdien gaat alles omhoog”, zei de heer Assefa, een democraat, over de heer Biden. “De brandstofprijs staat op een punt waar we bijna failliet gaan. Het is zo hoog gestegen, en dat moet stoppen. Ik geloof dat het alleen de Republikeinen zijn die daarbij kunnen helpen.”

Toch zijn er tekenen dat sommige sociale kwesties ook aan de oppervlakte komen.

Minder dan 20 procent van de kiezers in elke staat zegt dat het standpunt van een kandidaat over abortus hun denken over de kandidaat niet beïnvloedt. En van degenen die rekening houden met de kwestie bij het stemmen, geven kiezers de voorkeur aan kandidaten die legale abortus met een ruime marge steunen.

In Arizona, waar de twee partijen voor de rechtbank hebben gevochten over een bijna volledig verbod op abortus, toonde het onderzoek aan dat de kwestie bijzondere weerklank vond. Terwijl kiezers in de drie andere ondervraagde staten voornamelijk over economische kwesties stemden, waren de kiezers in Arizona ruwweg verdeeld over welke kwesties het belangrijkst waren voor hun stem, waarbij 44 procent economische kwesties zei en 40 procent sociale kwesties.

Het electoraat blijft diep verdeeld langs de demografische breuklijnen van de laatste verkiezingen. Democraten winnen universitair opgeleide kiezers in alle vier de staten. En de Republikeinen winnen grotendeels kiezers zonder een universitair diploma, met uitzondering van Arizona, waar de heer Kelly twee punten hoger staat dan die groep.

Peilingen zijn een momentopname en kiezers kunnen en zullen van gedachten veranderen in de week voor de verkiezingen. Maar voor sommige kiezers, met identify in Arizona, is hun keuze al beslist. Bijna een kwart van de waarschijnlijke kiezers in Arizona heeft al een stem uitgebracht, het hoogste in de vier onderzochte staten.

Kristen Bayrakdarian en Sadiba Hasan verslaglegging bijgedragen.

Er zijn kruistabellen en methodologie beschikbaar hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published.