“Sunday Evening in America”-presentator Trey Gowdy veroordeelde de aanval op Home Speaker Nancy Pelosi’s echtgenoot Paul Pelosi en riep op tot meer inspanningen om politieke tegenstanders in de nasleep te verdedigen.

Vrijdag meldde de politie van San Francisco dat Pelosi’s echtgenoot werd aangevallen door de 42-jarige David DePape in het huis van het echtpaar in Californië. DePape zou hebben gevraagd: “Waar is Nancy?” en sloeg haar man met een hamer.

Gowdy veroordeelde de aanval, maar merkte op hoe het een meer gewelddadige verschuiving in de recente Republikeinse en Democratische politiek betekende.

“Het is een terugkerend thema geworden in de Amerikaanse politiek. Politiek geweld en bedreigingen voor geweld nemen toe”, zei hij. “Gekozen functionarissen zijn neergeschoten tijdens gemeenschapsbijeenkomsten en… op liefdadigheidshonkbalvelden. De kinderen en echtgenoten van federale rechters zijn in hun huizen doodgeschoten, rechters van het Hooggerechtshof zijn het doelwit van moord, bendes scandeerden ‘dangle de vice-president’ mensen worden aangesproken in eating places en foyer’s van hun werkplek, en nu een aanval op een gezin lid in zijn huis.”

Paul Pelosi, de echtgenoot van Home Speaker Nancy Pelosi, werd zwaar mishandeld door een aanvaller die in de vroege ochtend van vrijdag 28 oktober 2022 in hun huis in San Francisco inbrak.
(Fox nieuws)

BILL MAHER: DE AANVAL VAN PAUL PELOSI IS DE LAATSTE IN DE ‘KOUDE BURGEROORLOG’

“Voor de overgrote meerderheid van ons zijn de enige wapens die we ooit zouden gebruiken in het politieke discours de overtuigingskracht en het stemrecht. Maar er is die kleine groep, zo onthecht van rede of realiteit, zo ongebonden aan fatsoen of moraliteit dat ze zouden zichzelf gerechtvaardigd vinden om geweld te gebruiken’, zei Gowdy.

In de nasleep veroordeelden verschillende politici aan beide kanten van het gangpad de aanval en riepen op tot politiek geweld. Echter, enkele Democratische figuren hebben Republikeinse retoriek beschuldigd van het inspireren van de daad.

Daarentegen riep Gowdy op tot verdere acties om politieke tegenstanders te verdedigen.

“En hoewel we weten dat gekke mensen luisteren, moeten we misschien minder gekke dingen zeggen. En we zouden een plan moeten hebben, een plan dat verder gaat dan alleen maar onderzoeken en vervolgen in de nasleep. We moeten meer doen dan alleen reageren nadat er iets gewelddadigs en gruwelijks is gebeurd. Er is geen politieke moed voor nodig om vrienden te verdedigen. De vraag is of we de politieke moed hebben om degenen met wie we het niet eens zijn, fysiek te verdedigen”, zei Gowdy.

Nancy Pelosi's echtgenoot Paul werd in hun huis in San Francisco aangevallen door de 42-jarige David DePape.

Nancy Pelosi’s echtgenoot Paul werd in hun huis in San Francisco aangevallen door de 42-jarige David DePape.
(Michael Quick/ San Francisco Chronicle)

ZELDIN VEROORDEELT AANVAL PAUL PELOSI, ROEPT OP VOOR REVISIE BIJ BEHANDELING VAN VERSTOORDE INDIVIDUEN

Hij gebruikte ook John Adams, de tweede president van de Verenigde Staten, als voorbeeld voor het verdedigen van politieke tegenstanders, zelfs met het risico van politieke minachting.

“Voordat we zelfs maar een land waren, stemde een advocaat in Massachusetts ermee in om Britse soldaten te verdedigen die beschuldigd werden van de moord op Amerikanen. Zijn vrienden zeiden hem dat niet te doen, dat het politiek onverstandig was, dat het zijn carrière zou schaden, zijn advocatenpraktijk zou schaden, Hij heeft zijn positie in de gemeenschap geschaad. Maar deze advocaat deed het toch. Hij deed het omdat, zoals hij de jury vertelde, hij liever de minachting van de hele mensheid zou verdragen dan een onschuldig persoon veroordeeld te zien of een onschuldig leven te zien nemen, “zei Gowdy.

Trey Gowdy op "Zondagavond in Amerika"

Trey Gowdy over “Sunday Evening in America”
(Fox nieuws)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

Hij concludeerde: “Misschien is dat wat we willen dat onze leiders doen, het juiste wat er ook gebeurt. Adams zei dat hij liever de minachting van de hele mensheid zou verdragen dan een onschuldig leven te zien nemen. Wat zullen we 250 jaar later doen om te behouden dat onze vermeende politieke tegenstanders niet worden aangevallen of neergeschoten of met een hamer worden doodgeknuppeld?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.