De afgelopen 30 jaar, Mortal Kombat heeft gretige strijders de middelen gegeven om zichzelf te testen tegen felle tegenstanders. De geest van competitie bleef hetzelfde, maar de enviornment’s zijn in die drie decennia veel veranderd. Van Earthrealm tot Outworld en alles daartussenin, de karakters van Mortal Kombat handen hebben gegooid in de straten, begraafplaatsen, gevangenissen, tempels, op boten en nog veel meer. De indrukwekkende prestatie hier is dat van de veelheid aan niveaus die meer dan tien titels beslaan, er maar heel weinig echt slechte aanbiedingen zijn, wat betekent dat het moeilijk kan zijn om de fasen die opvallen te beperken. Ik heb in de loop der jaren echter te veel van deze spellen gespeeld en doe graag alsof mijn kunstopleiding nuttig is, dus heb ik de taak op mij genomen. Dit is geen lijst op foundation van één side, maar alle vormen van leveldesign en plezier, terwijl we bespreken welke fasen een affect hebben gehad op de serie.

De binnenplaats van Shang Tsung

Een van de Mortal Kombat’s grootste inspiratiebron was de movie Betreed de draak, en een deel van die invloed is te zien in de eerste recreation met Shang Tsung’s Courtyard. Het is buiten, bij daglicht, met een publiek van monniken en enkele intimiderende bewakers, terwijl Shang Tsung zelf de veldslagen leidt bovenop een verhoogd platform. Het dak van de structuur schermt alleen hem af van de zon, omdat niemand anders dan de persoon die op de troon zit belangrijk is. De verre bergen en gouden draken zorgen voor een prachtige achtergrond, waar het bloed excellent afsteekt.

We zien Shao Kahn plaatsnemen in de Mortal Kombat: Trilogie versie van het podium, evenals een 3D-update voor Mortal Kombat: Deception. De moderne kijk op de binnenplaats voor Mortal Kombat (2011) is prachtig, maar er gaat niets boven het zien van de nasleep in Mortal Kombat 11met de eilandruïnes van Shang Tsung die pronken met de verwoeste enviornment.

Kove

Kove is een trendy podium, dat (tot nu toe) alleen verschijnt in Mortal Kombat x, maar het heeft een behoorlijke indruk achtergelaten. Het landschap lijkt op een verwrongen wandtapijt – een olieverfschilderij dat fixed in beweging is met een dof palet dat veel van de personages helpt op te vallen. De setting is een dok in Outworld, een aanloophaven voor reizigers en een plaats van zaken, maar de donkere wateren verbergen een boot vol angst en zelfs meer bloed. Er zijn kratten, haken, kapotte schepen en stoere schepen, maar het zijn de schedelvormige rotsformatie en beukende golven die de meeste aandacht vragen. Er zijn veel gadgets waarmee interactie mogelijk is, maar de dode lichamen die uit het water schieten zijn de beste wapens, en spelers kunnen de stage fatality gebruiken om hun vijanden naar een waterig graf te sturen met de dood door een zeemonster met gigantische tentakels.

De boze toren

Het hebben van een naam als The Evil Tower is een solide indicatie dat deze fase verhoogd en gevaarlijk is, maar de echte directe aanwijzing – en de reden waarom de meeste zich dit specifieke niveau herinneren – zijn de snel bewegende wolken uit het gigantische raam. Het beschikt ook over een Shadow Monk die vooraan zweeft, die er behoorlijk dreigend uitziet. Deze enviornment is een klein deel van een enorme structuur in Outworld – vermoedelijk de zetel van Shao Kahn’s macht – met tapijten, vloeren en pilaren waardoor het gebouw er veel mooier uitziet dan al het andere in dat rijk, hoog genoeg dat de blauwe lucht kan zijn gezien over het verdorven landschap.

De versie die spelers ontvingen in Mortal Kombat: Armageddon was uitstekend, met breekbare elementen in het podium en een dodelijke val die een tegenstander door een open portaal kon laten vliegen. Mortal Kombat (2011)’s versie zou excellent kunnen zijn, met zijn serieus gedetailleerde revisie en een versnelde dag- en nachtcyclus die een beetje afleidend kan zijn.

Metro

Deze lijkt in vergelijking misschien een beetje alledaags, maar er gaat niets boven een gruizige vechtpartij op straatniveau tussen twee strijders. De fundering is gebarsten en lichten flikkeren en trillen terwijl treinen voorbij razen, waardoor de omgeving dreunt. Het is gevaarlijk en het bewijs dat de oorlog met Outworld onze huizen is binnengedrongen. Die stationsnamen op de achtergrond met de namen van de mede-makers, de posters die zijn toegevoegd en veel particulars in de latere versies helpen de Subway echt op te vallen als een steunpilaar in Mortal Kombat. De dodelijke afloop is ook een winnaar – er gaat niets boven het gebruik van de kracht van een locomotief om een ​​tegenstander te verslaan.

Dit niveau is ontstaan ​​in Mortal Kombat 3 en had een paar updates, met Mortal Kombat: Armageddon het slagveld uitbreiden en de toneeldodelijkheid moderniseren, maar Mortal Kombat (2011) opnieuw gaf een andere klassieke scène een lading nieuwe bezienswaardigheden en maakte de finisher nog wilder.

Levend bos

De bossen zijn misschien diep, donker en somber, maar dit griezelige bos in Outworld is een uitstekende plek om te vechten. Als de andere strijder niet genoeg bedreiging vormt, zal de wildernis dat wel doen. Niet alleen zijn hun slangen, verstrikkende wijnstokken en hongerige bomen, maar hun takken en wortels zijn bezaaid met de lichamen van eerdere slachtoffers. Het is een spookachtig gebied en het gerucht gaat dat het een beschadigd deel van het voormalige Edenia is geweest, wat het ook een tragische plek maakt. Spelers hebben genoten van deze fase sinds ze Jade en Smoke op de achtergrond zagen verbergen en dachten dat ze tegenstanders in de mond van het enge gebladerte konden slaan (wat werkelijkheid zou worden).

Mortal Kombat 4 probeerde spelers een 3D-versie te geven, die er niet spectaculair uitzag, maar Mortal Kombat Gold’s vertolking maakte het schoon. Mortal Kombat: Deception breidde het idea uit en voegde zelfs een modderrivier toe, maar nogmaals, het was Mortal Kombat (2011) dat zorgde voor een werkelijk glorieuze replace voor deze bossen, met alle toeters en bellen.

Zielkamer

Sommige ranges schreeuwen gewoon kwaad. Er is een gigantische demonische kop met een gapende muil, waarbinnen een kolkende storm van zielen zit, en op de achtergrond wonen gehulde schaduwpriesters die de macht bewaken. Al vroeg zou het gezicht een boomschil zijn die Shao Kahn onder zijn balkon had. Andere keren leek het een rotsformatie te zijn, en bij latere uitvoeringen leek het levend, met heldere energie en bewegende tentakels. Het kan niet worden genegeerd en iets in die groene storm van zielen schreeuwt onheil en fataliteiten.

Deze plaats werd voor het eerst gezien in Mortal Kombat 3, en het is geen verrassing dat het in veel andere inzendingen van de franchise is verschenen. Voor Mortal Kombat Gold het is in 3D gerenderd, maar Mortal Kombat: Armageddon nam dat idee en vulde het in. Mortal Kombat (2011) levert weer een stevige gloed op, maar het is Mortal Kombat 11 die de Zielkamer echt nieuw leven inblies, waardoor het er levend, pulserend en majestueus uitzag met heldere achtergronden.

De troonzaal van Shang Tsung

Shang Tsung heeft al een binnenplaats om de gevechten te bekijken, maar blijkbaar heeft hij ook een troonzaal nodig om dit te doen – een met een decor dat laat zien hoe additional de schurk is. Alles is versierd met diep rood, marmer en goud. Er zijn drakenbeelden, prachtige pilaren, grote ramen met de MK symbool erin gekerfd, en een fijn bewerkte stoel waar Tsung comfortabel in kan zitten terwijl anderen lijden voor zijn amusement. De bijgewerkte versies laten de enviornment groter lijken, hebben banners toegevoegd en nu woedt er buiten een storm die de toon zet voor wat aanvoelt als een belangrijke strijd.

Hoewel de troonzaal van Shao Kahn uit Mortal Kombat (2011) lijkt in eerste instantie aantrekkelijker met zijn kleurkeuze, Shang Tsung’s laat een sterkere indruk achter en zal eerder worden gekozen op het podiumselectiescherm. Mortal Kombat 1’s origineel blijft natuurlijk altijd klassiek, maar Mortal Kombat (2011)’s bovengenoemde versie is prime voor spektakel en sfeer.

Het dode zwembad

Waarom iemand zou willen vechten op een plek waar één misstap een onmiddellijk zuurbad zou kunnen betekenen, is misschien een mysterie, maar het lijdt geen twijfel waarom deze specifieke martelkamer steeds in Mortal Kombat termijnen. In de eerdere incarnaties van het podium ziet het er geroest uit, aangezien metalen roosters en haken een oncomfortabel gevoel geven en het dunne platform grote zorgen baart voor ieders veiligheid. Later zouden er lichamen op de achtergrond hangen – degenen die Shao Kahn gestraft wilde zien – en standbeelden voor het intimideren van degenen die op het punt stonden vermoord te worden. The Lifeless Pool verdient zijn naam en de dodelijke afloop ervan is een bevredigend genot.

Followers zagen deze etappe voor het eerst in Mortal Kombat 2het legde de foundation, maar Mortal Kombat: Deception veranderde de slanke brug voor een vierkant platform. Latere versies gingen terug naar de foundation, en hoewel Mortal Kombat 11 meer textuur en uitstekende verlichting aan het podium toegevoegd, de beste versie is misschien nog steeds in Mortal Kombat (2011)waar alles even aantrekkelijk en dreigend samenkomt.

De tempel

Deze plaats van onheilige aanbidding heeft door de jaren heen veel verschillende namen gehad: de tempel, de kerk, de kathedraal, maar hoe het ook wordt genoemd, er hangt altijd een aura van de dood omheen. Vermoedelijk gebouwd door Shao Kahn tijdens zijn invasie van Earthrealm, heeft deze structuur gewaagde bogen, pilaren met vlammen erop, prachtige glas-in-loodramen en bloedrode kaarsen op de voorgrond. Het zwart Mortal Kombat symbool steekt uit als de jagers heen en weer gaan, en soms is er een altaar, kist of tombe voor additional decoratie.

In Mortal Kombat (2011) we krijgen een uitstekende replace voor het niveau, met gloeiend licht dat uit de ramen komt, meer particulars op de achtergrond en actieve NPC’s die iets doen dat lijkt op een provide of een autopsie op het verhoogde platform. Het was een serieuze improve van het matte aanbod in Mortal Kombat Goldmaar er gaat niets boven de Mortal Kombat 3 origineel.

de pit

Dit is misschien wel het meest iconische podium in de Mortal Kombat franchise, maar er is hier een moeilijk argument voor welke versie de beste is. Het idea van elk is eenvoudig: een verhoogde brug met gevaar aan de onderkant, en een verlies betekent hoogstwaarschijnlijk vallen in een ongemakkelijke stekelige ondergang. Zelfs als de strijder het op de een of andere manier heeft overleefd, wacht Reptile daar beneden om ze af te maken. Gezamenlijk hebben Pit 1, Pit II, Pit III en Pit X (samen met de Pit Backside) misschien het grootste aantal fase-uitvoeringen, maar ze zijn niet allemaal winnaars, omdat Mortal Kombat 3’s aanpak wordt doorgaans als een teleurstelling ervaren. Het voelt gewoon niet goed, tenzij het in de open lucht is met andere vreemde personages die op de achtergrond vechten.

Mortal Kombat x heeft misschien wel de beste algehele presentatie met zijn schitterende enorme maan en uitstekende kijk op de fataliteit van het podium. Pit ik van Mortal Kombat 1 zal altijd klassiek blijven, maar Mortal Kombat 2’s Pit II steekt internet boven de anderen uit. Zelfs zonder de additional particulars voelt de enviornment volledig gerealiseerd en schreeuwt het Mortal Kombat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.